Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Απειλές των Τραπεζοτσολιάδων

Μας έχουν κάνει τη ζωή να μοιάζει ότι είμαστε σε κόμμα, εδώ και δύο χρόνια.
Tattoo
Tattoo (Photo credit: Sheila Ryan)
Από τότε που ακούσαμε το “Λεφτά υπάρχουν” αλλά δε μας διευκρίνησε ότι υπάρχουν μόνο για τους Τραπεζίτες και τα παιδιά τους, ακούμε ότι πρέπει να ταΐζουμε το αδηφάγο τέρας των “Αγορών”.
Βλέπετε ότι οι δημοσιογράφοι καλύπτονται μάλλον παρά υπορχεούνται να ονομάζουν τοα γεγονότα με ονόματα και συγκεκριμένες πρακτικές.
Δεν υπάρχουν αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών χωρίς να υπάρχει αγοραστής. Όλοι τους έχουν ονόματα. Πότε θα μας επιτρέψουν να μάθουμε τα αληθινά ονόματα των Αγοραστών ή Πωλητών;
Πότε θα μας εξηγήσουν ότι ενώ υπάρχουν κεφάλαια τεράστια (δεκάδων τρισεκατομμυρίων δολαρίων) με έδρα τραπεζική και με νομική υπόσταση επενδυτικών οργανισμών μέσα στις τρεις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης, γιατί δεν είναι δηλωμένες ως όλες οι άλλες επιχειρήσεις και τράπεζες;
Μόνο ένα κεφάλαιο (Global Security Fund) με έδρα το Παρίσι και με κεφάλαια διαχείρησης με τιμές 1998 να ανέρχονται στα 69 τρις δολάρια, έχει άνω του 110% του παγκόσμιου ετήσιου τζίρου (GGDP ή ΑΠΠ = σύνολο όλων των ΑΕΠ του κόσμου).
Εάν αυτό ή και τα άλλα κεφάλαια ήταν δηλωμένα ως και όλα τα άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις οικονομίες της Ευρώπης, τότε μόνο η Γαλλία θα είχε διπλασιάσει το ακαθάριστο παγκόσμιο προϊόν. Και φανταστείτε εάν τα φορολογούσαν αυτά τα κεφάλαια επί των κερδών τους όπως κάνουν με τις άλλες επιχειρήσεις. Με απλά λόγια δε θα χρειαζόταν να φορολογηθεί κανένας παρά θα δέχονταν και ετήσιες επιταγές όπως κάνει η κυβέρνηση της Αλάσκα προς τους κατοίκους της και τα Αραβικά Εμιράτα που δεν υπάρχει φορολόγηση εισοδήματος.
Και όλα αυτά τα λέω για να διαβάσουν όσοι έχουν απορία να μάθουν κάτι διαφορετικό και να δούν την πλευρά της σύγχρονης πολιτικής των διορισμένων Τραπεζοτσολιάδων όπου θέλουν να μας κάνουν να λυπηθούμε τους τραπεζίτες εάν χάσουν μερικά δισεκατομμύρια δολάρια.
Σας το λέω: έχουν ήδη κατασπαράξει την υφήλιο και έχουν τρισεκατομμύρια δολάρια που αγχόνονται να βρουν σε ποιόν να τα δανείσουν. Όχι ότι τα έχουν ανάγκη τα παραπανίσια έσοδα. Έχουν για να ταΐσουν όλη τη Γη εκατό χρόνια (εάν υπήρχαν τόσο μεγάλες αποθήκες τροφίμων) και να συντηρούν την παγκόσμια οικονομία μέ όλες τις υπηρεσίες της για δεκαπέντε χρόνια.
Το πρὄβλημα τους είναι ψυχολογικό. Έχουν εξάρτηση στο τζόγο και στο ποιός θα αρπάξει από τον άλλον ανεξάρτητα από μεθόδους ή συνέπεις των πράξεων τους. Ζουν στο κόσμο τους. Μη περιμένετε να σας λυπηθούν γιατί αυτός ήταν και είναι ένας από τους σκοπούς τους.
Όταν μας λένε ότι θα βγάλουν από το ευρώ, ακούσατε κανέναν έξυπνο να σας ενημερώνει για την επιστροφή του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πίσω στην δικαιοδοσία των Ελλήνων; Μας το κλέψανε και δε θα το δούμε ξανά. Αλλά πόσες φορές ακούσαμε τους “φιλοευρωπαίους” να μας λένε για τα παράνομα και άδικα παίγνια τους εναντίον του ΕΛΛΗΝΑ;
Πούλησαν παράνομα και αδικαιολόγητα το ΧΡΥΣΟ σε εξεφτελιστική τιμή εν γνώση τους, και τώρα υπέγραψαν την νομική παράδοση του στους Τραπεζίτες (δεν αναφέρομαι στους τραπεζιτικούς υπαλλήλους ή τις τράπεζες, αυτές είναι βιτρίνες εγκατελλειμένων επιχειρήσεων), και τώρα οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ γνωρίζουν ότι η επιστροφή στη δραχμή σημαίνει πρακτικά επιστροφή σε ένα νόμισμα χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ αντίκρυσμα. Και αυτό είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ.
Τώρα έρχονται να μας φοβίσουν με το δράμα που οι ίδιοι κατασκεύασαν ΕΝΑΝΤΙΟΝ μας και ζητούν να συνεχίζουν να μας κυβερνούν για να καλύψουν την ΕΘΝΙΚΗ ΚΛΟΠΗ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥ και την παράδοση του στους ξένους (και ημέτερους) ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, καλύπτοντας τη γυμνή πλέον Ελλάδα με τα δανεικά παρτάλια του Μνημονίου τους.
Και αυτό ήταν μόνο η αρχή του σχεδίου τους.
Θέλετε να συνενοχίσετε στις αδικίες τους ;  Δική σας η κρίση και δικό σας το κρίμα. Αλλά την αδικία σας εναντίων των δικών μου παιδιών θα την καταγγέλνω και πάντα θα ζητώ την τιμωρία και την αποζημίωση που αρμόζει.
Greek satirical poster of the 1880s, depicting...
Greek satirical poster of the 1880s, depicting political leaders Deligiannis and Trikoupis Ελληνικά: Η Ελλάς προσωποποιημένη σε γελοιογραφία που δημοσιεύτηκε στον ‘Νέο Αριστοφάνη’, επιπλήττει τους αρχηγούς και των δύο μεγάλων κομμάτων της εποχής για την πολιτική τους (1880 περίπου) (Photo credit: Wikipedia)
Οι πολιτικές ειλογές χρειάζονται και πολιτικές ευθύνες, και οι οικονομικές επιλογές χρειάζονται οικονομικές ευθύνες. Κάποιοι θέλουν να μας πουν ότι οι οικονομικές επιλογές επιφέρουν πολιτικές ευθύνες. Ανώμαλα σκεπτόμενοι είναι εκείνοι , εμείς δε συμμεριζόμαστε την άδικη δικαιολογία τους, προς αποποίηση ευθυνών.
Πτολεμαίος


Σχετικά Άρθρα