Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Δωρεάν παιδεία δε πρέπει να σημαίνει άκρατα έξοδα και διορισμούς


ΕΛΛΑΔΑ 43.000 ευρώ στοιχίζει το πτυχίο ανθοκομίας! και πολύ παραπάνω από αυτό η όλη σχολή !

Το κομματικό κράτος της Ελλάδος θα πρέπει να καταργηθεί άμεσα!

Στο όνομα της δωρεάν παιδείας έγιναν, γίνονται και συνεχίζουν να γίνονται σπατάλες στο Δημόσιο τομέα.

Στο παραπάνω άρθρο δηλώνεται ξεκάθαρα ότι οι επιδοτήσεις των τριτοβάθμιων σχολών της Ελλάδος βασίζονται στον αριθμό των εισακτέων φοιτητών και όχι στον αριθμό των πρακτικά αποφοίτων με πτυχίο ή το πολύ στον αριθμό των παρακολουθούντων τα μαθήματα.

Οι ανάγκες και ο προϋπολογισμός των αναγκαίων καθηγητών, βοηθών, γραμματέων, τμηματαρχών και διευθυντών της κάθε σχολής βασίζονταν στους πλασματικούς αριθμούς των εισακτέων φοιτητών.

Έτσι οι διορισμοί ημετέρων και υμετέρων σε πλασματικές αλλά νομικά πάγιες ανάγκες των σχολών αυξάνονταν με την κάθε πλασματική αύξηση εισακτέων σε κάθε σχολή, με κάθε άνοιγμα νέας σχολής, άσχετα εάν υπήρχε έστω και ένας φοιτητής που έστων απλά παρακολουθούσε μαθήματα. Δε μιλάω για αριθμό αποφοίτων.

Έτσι πολλοί καθηγητές ελάμβαναν εδώ και πολλά χρόνια μισθούς, επιδόματα θέσεων, προαγωγές και αύξηση των διοικητικών τους ορίων, χωρίς να έχουν πρακτικά ούτε λίγες ώρες διδασκαλίας ή διοίκησης.

Οι καφετέριες ήταν το μέρος που πιο συχνά θα έβρισκε κάποιος τους καθηγητές και τους βοηθούς και τους γραμματείς παρά τα γραφεία που απλά περιείχαν επίσημη και ανούσια πρακτικά αλληλογραφία.

Πολλοί είναι τώρα από αυτούς συνταξιούχοι με διευθυντικές συντάξεις του Δημοσίου.

Ποιος τελικά έφαγε όλα αυτά τα δανεικά του Ελληνικού Δημοσίου;

Ποιος διέταξε τις προσλήψεις; Ποιος δεν έκανε νομικό πλαίσιο ελέγχου; Ποιος δεν έκανε έλεγχο; Ποιος δεν έπραξε κάτι για να σταματήσουν οι κομματικοί παράλογοι διορισμοί; Ποιος έκτισε σχολές για καθηγητές αλλά χωρίς φοιτητές;
Από που βρίσκονταν όλα αυτά τα χρήματα για τα έξοδα των σχολών; Απο δανεικά;

Ποιος ιδιωτικά προσλαμβάνει δεκάδες υπηρέτριες για το διαμέρισμα του και τις μισθοδοτεί από δανεικά της τράπεζας;

Σχετικά Άρθρα