Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Το πολίτευμα της Δανειοκρατίας και της Στοιχηματοκρατίας

Anti-Papal painting showing the enmity between...Image via WikipediaΠριν από πολλά χρόνια στην Ευρώπη, η πολιτική, θρησκευτική, ηθική και  οικονομική καταπίεση των φέουδων και των καρδιναλίων της Ρωμαιοκαθολικής  θρησκείας ενός θεού που έχει την εικόνα του μεγάλου αδελφού που τιμωρεί αιωνίως, έφτασε τους Ευρωπαίους στην αντίδραση.

Η επανάσταση τους εναντίων του Ρωμαίου Μεγάλου Αδελφού, δημιούργησε τη νέα θρησκεία του Προτεσταντισμού. Η κίνηση αυτή είχε μια μεγάλη διαφορά από τη ρωμαϊκή θρησκεία του τιμωρού - ελεγκτή θεού. Ο Προτεστανστισμός ήθελε να δείξει ότι ο θεός είναι κοντά σου αλλά όχι για να σε ελέγχει και να σε τιμωρεί αλλά για να κάνει τη ζωή σου καλύτερη και περισσότερο άνετη.

Ποιος όμως θα ήταν ο τρόπος να καταλαβαίνει ο πιστός Προτεστάντης ότι ο θεός είναι κοντά του; Η λύση ήταν η αύξηση των αποταμιεὐσεων και των υλικών αγαθών.

Έτσι για πολλά χρόνια η συσώρευση χρηματικών κεφαλαίων, ακινήτων και εμπορευμάτων ήταν η θρησκευτικά άγια μέθοδος επιβεβαίωσης της θεϊκής παρουσίας στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Έτσι ο Χριστιανισμός μεταμορφώθηκε από τους θεώθεν απεσταλμένους εκ γενεάς βασιλείς και τους κατά επάγγελμα προσευχόμενους ως αντιπροσώπους του θεϊκού διοικητκού συστήματος, στους θεώθεν πλούσιους που η ευλογία προέρχεται όχι από την γέννα, ούτε από τη πρόθεση προσευχής, αλλά από την ικανότητα κερδοφορίας.

Προσωπικά δε δέχομαι ούτε την Ρωμαϊκή μορφή ούτε τη Προτεσταντική θέση περί θεολογικής και
θεοκρατικής διοίκησης.

Ο Χριστιανισμός τελικά για τα τελευταία 1800 χρόνια έχει ανακατώσει όχι μόνο θρησκευτικώς αλλά και πολιτικά και οικονομολογοστικά.

Τα οικονομικά μυστικά έχουν λάβει επίπεδο θρησκευτικών εξομολογήσεων. Ένα παράδειγμα στον Ελληνικό χώρο είναι η Τράπεζα Της Ελλάδος, όπου μόνο το 6% ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, το διοικητικό συμβούλιο είναι άγνωστο στο κοινό, είναι ιδιωτικού δικαίου εταιρία, με υπερνομική υπόσταση αφού κάθε άλλος νόμος δε μπορεί να ισχύσει,ούτε να ελεγχθεί από το ελληνικό κράτος. Οι μέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδος είναι νομικά καλυμένοι ώστε να μη δίνεται καμία πληροφόρηση για το ποιοι είναι. Και είναι ιδιωτικού δικαίου που πλέον ελέγχεται μόνο από την ΕΚΤ. Η πώληση του Ελληνικού αποθεματικού χρυσού είναι κάτω από τη διαχείρηση των ιδιωτών πλέον.

Η Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών (προτεσταντών ρωμηών και ορθοδόξων) καπιταλιστών και η κλωνοποίηση της χρυσής λίρας της Αγγλίας έχει να μας δώσει ένα οικονομολογικό μάθημα. Το ξαναπαθαίνουμε αφού τώρα οι Ρόθτσιλντ, Μόργκαν και λοιπών οικογενειών της Federal Reserve Bank , φαίνονται νομικά οι έχοντες το δικαίωμα στη νομισματική πολιτική και έκδοση νομίσματος, τη διαχείρηση του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους και το περαιτέρω δανεισμό του κράτους μας που εδώ και πολλές δεκαετίες δε μας ανήκει. Το μόνο που μας άφησαν να κάνουμε για λίγες μέρες ακόμα είναι η έκδοση ομολόγων (επενδυτικό προϊόν) τα οποία θα καταργηθούν και θα μετατραπούν σε αιτήσεις για δάνεια με ενέχυρα.

Η διαφθορά των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι θεσμικά και νομικά κατοχυρωμένη, αφού κάθε υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των άλλων Ευρωπαϊκών οργάνων, έχει δικαίωμα καταγγελίας ατασθαλειών, απάτης και διαφθοράς μόνο στους προϊσταμένους τους και τους απαγορεύεται ή και δεν υπάρχει νομική υποστήριξη για προσφυγή στη δικαιοσύνη είτε σε εθνικό είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ας μη περιμένουμε τα δικτατορικά συστήματα διακυβέρνησης στεγανών να μας δικαιώσουν ή να μας δώσουν λόγο για τις αποφάσεις τους.



Religion: Protestantism & Capitalism - TIME.



16. Weber on Protestantism and Capitalism



Σχετικά Άρθρα