Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ο τρόμος και φόβος της χριστιανικής εκκλησίας από άλλες θρησκείες των Ευρωπαίων.

Patras carnaval 2008 "Αυτοκινητοδρόμιο&qu...Image via WikipediaΔιαβάζοντας τις εργασίες του ιερέα Γ. Μεταλληνού, και άλλων χριστιανών συγγραφέων, παρατήρησα τις φοβίες που νιώθουν όχι για τις ψυχές τους και τις ψυχές των λοιπών πιστών, αλλά για την απώλεια του μονοπωλίου μελλοντικών ζωών και ελέγχου ηθικοπλαστικού χαρακτήρα των κοινωνιών της Ευρώπης.

  Ονομάζουν σκλαβιά την ελληνική φιλοσοφία και ζωή, στην οποία κάθε τι άξιο, σήμερα βασίζεται, όπως μαθηματικά, επιστημονική σκέψη και αποδεικτικές μεθόδους, ιατρική, φυσική και δικαιοσύνη στις κοινωνικές σχέσεις, ελευθερία έκφρασης και αντι-δογματισμός που επέτρεπε τις παρατάξεις διάφορων σκέψεων να συνυπάρχουν, να συναλλάσσονται και να αναμιγνύονται σε διαλέξεις δημόσιες.




Ονομάζουν το χριστιανισμό απαλλαγή από το φόβο και τη θρησκομανία, πράγμα απολύτως ενάντιο με τις διδασκαλίες και πρακτικές των χριστιανών. ("Μετά φόβου Θεού ...", πέντε φορές -ώρες- την ημέρα προσευχή και καθόλου εργασία, ευλογία από πνευματικούς να κάνουν ή όχι κάτι, έλεγχο της ερωτικής ζωής των πιστών - Τι δουλειά έχει ο αντιπρόσωπος του θεού μέσα στα βρακιά των πιστών και απίστων; )


 Τους ενοχλεί το αίμα των θυσιών ζώων, αλλά δε τους ενοχλεί το αίμα των εκατομμυρίων Ελλήνων που σφαγιάστηκαν για τον απλό λόγο ότι δεν ήθελαν να ασπαστούν τους μύθους των ΕΒΡΑΙΟ-χριστιανών;

 Τρομοκρατούνται γιατί οι αναφορές στα σχολικά βιβλία δεν είναι πλέον χριστιανικές εκδόσεις περί Ελληνισμού, αλλά ανεξάρτητες αναφορές σε γεγονότα. Οι έντυπες εκδόσεις έδωσαν στο σύγχρονο Έλληνα πολίτη το δικαίωμα στη γνώση και κρίση, και αυτό θεωρείται "απειλή" προς το χριστιανικό κατεστημένο.


 Ονομάζουν τις σφαγές και τις κατασχέσεις περιουσιών των Ελλήνων, προθυμία αλλαγής θρησκεύματος προς το χριστιανισμό. Δε κατάλαβαν ακόμα ότι είναι οι πρώτοι που δίδαξαν τους αλλόθρησκους να χρησιμοποιούν βία και εθνοκάθαρση για να επιβληθούν. (διαβάστε τις διαταγές Ιουστινιανού, Θεοδοσίου και λοιπών αυτοκρατόρων) .



 Και για να καταλάβετε τι σημαίνει μπαμπουλοκρατία διαβάστε και τις σελίδες 190 και μετά στο βιβλίο τους Νεοπαγανισμός, αστρολογία, σατανισμός.



 Στα καρναβάλια δε χρειάζεται να αλλάξουν κοστούμια οι συγγραφείς τοιούτων βιβλίων. Αυτοί είναι που θέλουν να αντικαταστήσουν τον Αριστοτέλη, το Πλάτωνα και το Σωκράτη;


----------------------------------------------------------------------------------------

Απόσπασμα από το βιβλίο :




ΝΕΟ-ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Η ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Η ουσία, οι καταβολές και οι επιδιώξεις
του νεο-παγανιστικού κινήματος



ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ
© Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος
Ιασίου 1, 115 21,. 210-72.72.380 Αθήνα τηλ
e-mail: editions@apostoliki-diakonia.gr
http://www.apostoliki-diakonia.gr
Έκδοσις Α’ 2002
Κ.Α. 99.19.074
ISBN 960-315-495-4

Το νεοπαγανιστικό κίνημα εμφανίζεται ως ένα ασύγχρονο επαναστατικό πνευματικό κίνημα με χαρακτήρα έντονης πολεμικής κατά του Μονοθεϊσμού (ιδιαίτερα κατά του Χριστιανισμού), και όλων των κυρίαρχων«πνευματικών κατεστημένων», τα οποία«καταπιέζουν», όπως ισχυρίζεται, το σύγχρονο άνθρωπο. Έχει δε σκοπό, να τον«απελευθερώσει» απ’ όλα αυτά τα δεσμά και να τον φέρει πιο κοντά στη«θεά φύση» και στις πνευματικές προγονικές του ρίζες.
Ο παγανισμός ανήκει στο μακρινό παρελθόν, όταν η θρησκευτική πίστη βρισκόταν στο έσχατο σημείο της παρακμής της, εξαιτίας της αμαρτίας και του κακού, το οποίο κυριαρχούσε στον κόσμο. Η εμφάνιση της Χριστιανικής διδασκαλίας έδειξε το παράλογο αυτής της πίστεως που τέθηκε στο περιθώριο της ιστορίας. Το φως της ορθόδοξης πίστης, διέλυσε τις σκοτεινές και παράλογες για τον άνθρωπο παγανιστικές δοξασίες.  Κατήργησε τα απαράδεκτα δρώμενα, όπως είναι οι αιματηρές θυσίες προς ανύπαρκτες θεότητες και απάλλαξε τους ανθρώπους από τον φόβο, την ανασφάλεια, και τη θρησκομανία. Απάλλαξε ακόμα τον προχριστιανικό άνθρωπο από την τυραννία του παγανισμού, ο οποίος αναγκαζόταν να πράξει, εν ονόματι της νοσηρής αυτής θρησκευτικότητας, παντοειδή αίσχη που αναιρούσαν την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια κανένας δε μιλούσε για τον παγανισμό παρά μόνο τα σχολικά βιβλία, ως διδασκαλία της μυθολογίας των προγόνων μας. Την τελευταία όμως δεκαετία άρχισαν να κυκλοφορούν στην χώρα μας πλήθος«αρχαιολατρικών» περιοδικών, με πολυτελή εμφάνιση και πληθώρα τίτλων βιβλίων, τα οποία, μαζί με την δήθεν προσπάθεια«αναγέννησης» του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, προπαγανδίζουν εμφαντικά τον παγανισμό, ως«επιστροφή στην πατρώα θρησκεία, στην ευγενέστερη θρησκεία που δημιουργήθηκε ποτέ»! Δεκάδες οργανώσεις με
«αρχαιολατρικό» χαρακτήρα δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την χώρα και εργάζονται πυρετωδώς για την αναβίωση και τη διάδοση της αρχαιοελληνικής παγανιστικής θρησκείας, σε αντίθεση με τους προγόνους μας οι οποίοι, είτε είχαν αποκηρύξει την παχυλή ειδωλολατρία με βδελυγμία, είτε στάθηκαν κριτικά απέναντί της.
Enhanced by Zemanta

Σχετικά Άρθρα