Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Giving some light to the dark energy universe.

Imagining the speed of light, we all think the vast speed this thing travels, and how we could achieve that level of speed.

We never imagined that the light as its nature is, is forced to that equilibrium level of travelling than being abled to achieve.

That was due to the Einstein's equation of mass speed and energy, making us think that we need a vast amount of energy to accelerate a tiny mass to the level of the speed of light.

But again we can calculate the amount of energy (all or part of it, I cannot say yet) a simple photon carries. Photons are produced by any source of light, bulbs, LEDs, fire, nuclear reactions etcetera, and is cost effective if we count how many photons a dollar can generate through a light bulb.

Imagining we throw a ball. We see it being affected by the fields it is actually moving in. So, it started as an event with the ball standing and it was accelerated for a short time by an other event (us ?), and it ended later in a standing state somewhere further from where it started.

Entropy would be the explanation for the standing state of the ball.

On the other hand the photon started from an initial state on the speed of light, with a stated frequency and the calculated known form of energy quantity.

Having seen that the above photon is travelling long distances, never losing speed, never losing frequency or conventional energy, I come to ask if this equilibrium of the photon is forced into this condition by the so called Dark Energy.

If there is a condition of rates of conventional mass, energy, speed and time that makes similar levels as light waves, I could believe that the Dark Energy is forcing this condition to last for ever.

If there is an elasticity ratio the above rates are within certain limits such light waves, where he Dark Energy is compensating for the minimal loss of equilibrium, and the equilibrium is enforced by the Dark Energy almost instantly, then I believe by counting an enforced change of a photon's route, energy, frequency, speed or time factor, then we could not only understand why light waves are constant at speed and frequency, but we could also start to understand and measure the nature and level of the Dark Energy, here or in other parts of the universe.

We need to understand that if the compensations of the tiniest changes to light waves are requiring tiny amounts of time and energy, we may do not be able to detect the effects.

But if we could create low enough changes to the conditions of photons and being able to detect the effects of that event, we could probably see that the Dark Energy could become the source of a vast amount of energy, and learn how to control and use it.

If anyone could give me some feedback, positive, negative, disappointing, encouraging or concerning about my mentality, please feel free to post.

Could Entropy be the other side of the ever being the same by the Dark Energy?


But can we observe them?






Physicists Develop a Quantum Interface Between Light and Atoms

May 24, 2010 — Physicists in Germany have developed a quantum interface which connects light particles and atoms.

Σχετικά Άρθρα



3 σχόλια:

Vasileios είπε...

Η λεγόμενη σκοτεινή ενέργεια, επιρρεάζει την μη βαρυτική ύλη και είναι αυτή που αναγκάζει το κάθε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο να απωθεί τα κύματα του με ταχύτητα του φωτός. Με άλλα λόγια ενεργεί ως αντιβαρύτητα στα μη υλικά υποστοιχεία του σύμπαντος. Είναι αυτή που ενεργεί πάνω στα φωτόνια και όταν αυτά συνυπάρχουν μέσα σε ηλεκτρόνια και πρωτόνια, τα αναγκάζει να απωθούν το αντίθετο των ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων, σε αντίθεση με τις ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις που έλκουν τα αντίθετα φορτία. Ένα έντονο φαινόμενο της αντιβαρύτητας (σκοτεινής ενέργειας) είναι το laser, όπου ένα πρόσθετο φωτόνιο προσκολλάται σε ένα ηλεκτρόνιο, απωθείται από τον πυρήνα του ατόμου, και όταν το φωτόνιο απελευθερώνεται, το ηλεκτρόνιο επανέρχεται πιο κοντά στον πυρήνα του ατόμου.
Η σκοτεινή ύλη καταρτίζεται από τις μη υλικά βαρυτικές ίνες του σύμπαντος.
Τα υποατομικά σωματίδια (ίνες του κόσμου) δεν είναι πάντα σε ξεκάθαρες μόνιμες καταστάσεις, έτσι και πολλά υποατομικά σωματίδια ανιχνεύθηκαν στους αντιδραστήρες με νέες πειραματικές μεθόδους , και υπάρχουν αυτόνομα για πολύ ελάχιστο χρόνο. Είναι πιθανό και τα ακόμα μη παρατηρημένα υποατομικά σωματίδια, να χρειαστεί να βρούμε άλλους τρόπους να τα αποσπάσουν από τις καταστάσεις απροσδιορισίας (singularity points).
Με ανάλογο τρόπο όχι μόνο τα αστέρια εκρήγνηνται αλλά και οι μαύρες τρύπες (τα υπερβαρέα αστέρια) υπησέρχονται σε καταστάσεις αστάθειας (singularity points of state in the field combinations). Τα καινοφανή αστέρια (supernova) έχουν υψηλή ταχύτητα δόμησης που ακολουθείται από υψηλής ταχύτητας αποδόμηση. Με παρόμοιο τρόπο και οι υπερκαινοφανείς μαύρες τρύπες μπορούν να μετατραπούν σε λευκές πηγές (big bang).
Η αντιβαρύτητα που η επίδραση της βασίζεται στην παρουσία φωτονίων προσκολλημένα επί των βαριονίων (ηλεκτρονίων και πρωτονίων) θα είχε την τιμητική της κατά την σκοτεινή εκείνη περίοδο του σύμπαντος. Λέω για σκοτεινή περίοδο, με την λογική ότι η ολική απιόνιση των ατόμων θα χρειαζόταν την προσκόλληση μεγάλων ποσοτήτων φωτονίων στα βαριόνια.Έτσι τα ηλεκτρομαγνητικά φωτόνια θα ήταν δεσμευμένα σε μεγάλες ποσότητες στα βαριόνια και έτσι η ποσότητα φωτός θα ήταν μειωμένη. Η συνεχόμενη διαστολή του χώρου και χρόνου ήταν η μεταβολή που θα προξένησε την απομάκρυνση των φωτονίων από τα βαριόνια και έτσι τα βαριόνια μέσα στο λιγότερα επιρρεαζόμενο πεδίο βαρύτητας από την αντιβαρύτητα (σκοτεινή ενέργεια) επανέρχονται σε σμίξη και τα φωτόνια επανέρχονται ελεύθερα φωτίζοντας ξανά τον Κόσμο.
Πλήθος ενέργειας και ινών ύλης είναι ακόμα αδέσμευτη και υψηλής ενεργειακής στάθμης, αφού η επιρροή των βαρυτικών πεδίων είναι ελάχιστη έως και ανύπαρκτη και μη ανιχνεύσιμη
από τις ίνες των ακτινοβολιών αυτών. Εμείς έχουμε βασίσει τις παρατηρήσεις μας επί το πλείστον στην ύλη και αντιύλη , λόγω ότι εμείς κατανούμε τα πεδία που επιρρεάζουν εμάς (ύλη) και μετά το ανάποδο από το δικό μας (αντιύλη) , αλλά ο Κόσμος δεν περιορίζεται μόνο σε αυτή την μικρή διαφοροποίηση των Υπαρκτών ινών του Κόσμου.
Αν δούμε ότι το ηλιακό μας σύστημα είναι τα παιδιά ενός καινοφανούς αστέρος (supernova) τότε θα πρέπει να εστιάσουμε τις παρατηρήσεις μας σε πεδία του Κόσμου όπου ήδη υπήρξαν εκρήξεις υπερκαινοφανών αστέρων (supernova) του ιδίου τύπου με το δικό μας πρόγονο. Πιθανώς να εκπλαγούμε από την ομοιότητα του δικού μας με άλλες δημιουργικές περιοχές του Κόσμου.
Ακόμα και στις φλόγες του αερίου ενός αναπτήρα οι φλόγες δε είναι οι πιο θερμές στο σημείο που αναμυγνύονται τα καύσιμα αντιδράσιμα υλικά, αλλά κάπου πιο πάνω από την φλόγα η θερμοκρασία καύσης είναι η μέγιστη σε όλη την αντίδραση. Οι σωστές καταστάσεις και πεδιακές αναλογίες είναι ρυθμιστικοί παράγοντες των φαινομένων.
Ας επλίσουμε ότι η φιλοσοφία (φιλία προς τη σαφήνια) θα μας κάνει να νοήσουμε και να μετρήσουμε και αυτά που δεν νιώθουμε.
Έχω ήδη καταθέσει τρόπους πειραματικής μέτρησης αλλά και μετατροπής της σκοτεινής ενέργειας σε διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς, αλλά για την επίτευξη των πειραμάτων χρειάζονται κάποια βασικά προκαταρκτικά τεχνικά επιτεύγματα που το CERN ήδη πειραματίζεται. (energy quantity holder of half photon).

Vasileios είπε...

Δείτε ποια είναι τα οκτώ μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το σύμπαν που ταλανίζουν τους επιστήμονες
Οι επιστήμονες αποκάλυψαν τα οκτώ μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα του σύμπαντος. Σύμφωνα με το περιοδικό Science αυτά ποικίλουν από το μυστήριο της σκοτεινής ύλης, η οποία αποτελεί το 73% των πάντων αλλά ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί μέχρι τον Ήλιο και γιατί είναι τόσο καυτός.

Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και οι επιστήμονες παραδέχονται πως κάποια από αυτά τα ερωτήματα δεν πρόκειται ίσως να απαντηθούν ποτέ και να παραμείνουν μυστήρια.

Εάν λυθεί κάποιο από τα οκτώ μεγάλα μυστήρια θα λυθεί σε μεγάλο βαθμό μέσα από τις αστρονομικές παρατηρήσεις, εξηγεί ο Robert Coontz.

Το μεγαλύτερο μυστήριο που απασχολεί τους επιστήμονες είναι αυτό της σκοτεινής ύλης. “Μέρος του μυστηρίου είναι ότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο, καμία ένδειξη για το κατά πόσο θα μπορέσουμε κάποτε να βρούμε μια απάντηση για αυτό”, τονίζει ο αστροφυσικός του Ινστιτούτου Max Planck στο Garching της Γερμανίας, Simon White.

Αναλυτικά τα οκτώ μυστήρια που ταλανίζουν τους επιστήμονες

*Η σκοτεινή ενέργεια, η οποία ναι μεν υπάρχει αλλά δεν μπορεί ακόμα να μετρηθεί, να την ανιχνεύσουν.

*Η σκοτεινή ύλη, η οποία συνδέεται στενά με την σκοτεινή ενέργεια. Με αυτόν τον όρο χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την “κόλλα” που κρατά τα πάντα στο σύμπαν ενωμένα. Ωστόσο, ο Adrian Cho, ο οποίος έγραψε το δοκίμιο για το περιοδικό, πιστεύει πως σε αντίθεση με τη σκοτεινή ενέργεια, οι επιστήμονες έχουν πιθανότητες να ανιχνεύσουν ένα σωματίδιό της.

*Που είναι τα αγνοούμενα βαρυόνια; Σύμφωνα με την κοσμολογία, το σύμπαν αποτελείται από 5% συνηθισμένη ύλη (βαρυόνια), 23% σκοτεινή ύλη και 72% σκοτεινή ενέργεια.

Τα βαρυόνια είναι υποατομικά σωματίδια τα οποία δημιουργούνται με συνδυασμούς τριών κουάρκ. Μαζί με τα μεσόνια απαρτίζουν την οικογένεια των αδρονίων, δηλαδή σωματίδια που κατασκευάζονται από κουάρκ. Τα βαρυόνια είναι φερμιόνια, σε αντίθεση με τα μεσόνια που είναι μποζόνια. Υπακούουν δηλαδή στη στατιστική Φέρμι-Ντιράκ, ενώ μπορούν να συμμετέχουν και σε ισχυρές αλληλεπιδράσεις.

Τα βαρυόνια διαθέτουν έναν κβαντικό αριθμό, τον βαρυονικό, ο οποίος διατηρείται σε κάθε είδους αλληλεπιδράσεις. Η ονομασία τους προέρχεται από την ελληνική λέξη βαρύς, καθώς την εποχή που δόθηκε, πιστευόταν ότι τα σωματίδια αυτά είχαν πολύ μεγάλη μάζα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Τα πιο συνηθισμένα βαρυόνια είναι τα γνωστά πρωτόνια και νετρόνια, τα οποία αποτελούν τους δομικούς λίθους του ατομικού πυρήνα. Άλλα σωματίδια που ανήκουν στην οικογένεια των βαρυονίων είναι τα σωμάτια Δ, Σ, Λ, Ξ και Ω.

*Γιατί εκρήγνυνται τα αστέρια; Πολλές από τις διαδικασίες σχηματισμού των άστρων και ο σχηματισμός του ηλιακού συστήματος είναι γνωστά από τους επιστήμονες αλλά όπως παραδέχονται ακόμα δεν κατανοούν πραγματικά τι συμβαίνει σε ένα αστέρι, όταν εκρήγνυται, διαμορφώνοντας αυτό που είναι γνωστό ως σουπερνόβα.

*Τι ιόνισε εκ νέου το σύμπαν; Για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια μετά το Big Bang, τα ηλεκτρόνια απογυμνώθηκαν από τα άτομα, κάτι για το οποίο δεν έχουμε ιδέα γιατί έγινε.

*Ποια είναι η πηγή των πιο ενεργητικών κοσμικών ακτίνων; Βομβαρδιζόμαστε από αυτές κάθε μέρα, αλλά ακόμα οι ερευνητές δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το από που έρχονται.

*Γιατί το ηλιακό μας σύστημα είναι τόσο “περίεργο”; Υπάρχει λογική στο ηλιακό μας σύστημα ή κυριαρχεί το χάος και η τύχη; Κανείς δε ξέρει πραγματικά.

*Γιατί το στέμμα του Ήλιου είναι τόσο καυτή; Όσοι μελετούν τον Ήλιο ακόμα δεν ξέρουν. Το στέμμα είναι το απώτατο στρώμα από τον πυρήνα του Ήλιου, αλλά είναι απίστευτα ζεστό και οι λόγοι για αυτή τη παράξενη “διαστρωμάτωση” αποτελεί μυστήριο.

Vasileios είπε...

http://youtu.be/n19HIHCpOVE