Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Εμείς τα είπαμε εδώ και πολύ καιρό, παμε για τρέλες στον Περσικό.

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Η ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ-ΚΟΛΠΟ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Αύριο το πρωί αποπλέει από το ΝΟΡΦΟΛΚ της ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ το αεροπλανοφόροHARRY S.TRUMAN και τα συνοδεύοντα πλοία με προορισμό την ΜΕΣΟΓΕΙΟ και τον ΚΟΛΠΟ. Εδώ και μερικές ημέρες ο Πρόεδος ΟΜΠΑΜΑ έχει δώσει κατευθυντήριες οδηγίες προς τις Αμερικανικές αεροναυτικές δυνάμεις να είναι για τους προσεχείς μήνες πολύ κοντά στον ΚΟΛΠΟ και στην Ανατολική Μεσόγειο. Επιπλέον μια δύναμη Πεζοναυτών θα ενισχύσει τις υπάρχουσες στην περιοχή του Κόλπου και θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με αντίστοιχες δυνάμεις τριών κρατών του Κόλπου. Το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο θα ενισχύσει περαιτέρω τη δύναμη του USS EISENHOWER που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ μέχρι τα τέλη Αυγούστου αναφέρεται ότι συνολικά σε αυτές τις περιοχές θα πλέουν 4 αεροπλανοφόρα. Οι Αμερικανοί επιδιώκουν να έχουν ενισχυμένη παρουσία στην περιοχή , ειδικά απέναντι σε ΙΡΑΝ-ΣΥΡΙΑ. Σημειώνω ότι και οι Γερμανοί στέλνουν πλοίο μέσα στον Κόλπο που θα είναι υπό Αμερικανική διοίκηση. Τα Αμερικανικά αεροπλανοφόρα είναι γεμάτα με διαφόρων τύπων αεροσκάφη F-18 καθώς και με αεροσκάφη εναερίου επιτήρησης-αναγνώρισης. Στο αεροπλανοφόρο TRUMANεπιβαίνει και το ΣΜΗΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ , που ενεργεί εναντίον της εχθρικής αεράμυνας. Μαζί με τις εν λόγω ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΟΥΣΗΣ στις δυο περιοχές θα πλέουν αντιτορπιλικά των ΗΠΑ καθώς και άλλα πλοία συνοδείας.

Ο Πρόεδρος του ΙΡΑΝ ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΝΤΖΑΝΤ δήλωσε πριν λίγο στη ΤΕΧΕΡΑΝΗ ότι από την στιγμή που υιοθετηθούν οι νέα κυρώσεις εναντίον της χώρας του παύει να ισχύει η συμφωνία της ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ με ΤΟΥΡΚΙΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ για την μεταφορά ποσότητας εμπλουτισμένου ουρανίου της χώρας του στην πρώτη.

www.drougos.gr

Σχετικά Άρθρα



1 σχόλια:

Vasileios είπε...

Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Αρμενία, Ιράκ, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Αφγανιστάν και στη μέση το Ιράν να χωρίζει τη διέλευση των υδρογονανθράκων υπό Αμερικανική σημαία.

Έλεος, όλα τα καταφέρανε και τώρα το Ιράν θα έχει δημοκρατία τύπου Ιράκ, και Αφγανιστάν.

Άν θυμάστε καλά όσοι διαβάσατε τη συμφωνία του 1920 περίπου, το Ιράν έχει χωριστεί πολιτικά και οικονομικά κατά 20 προς 80 στη Βρετανία και τη Ρωσία.

Το ότι οι Βρετανοί ανταλλάξαν το 20% με άλλα Αμερικανικά δώρα, δε σημαίνει ότι και οι Ρώσοι αποχωρούν από την 90 ετών συμφωνία χωρίς ανταλλάγματα ή μάχες.

Το τί έγινε από τα δύο, θα το παρουσιάσει το εγγύς μέλλον στη περιοχή.