Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Δεν είναι αργά να ξεκαθαριστεί το Δημόσιο, αλλά ποιος θα το κρίνει και γιατί;



Οι παρανόμως, αδίκως, παράτυπα, και καταχρηστικά έλαβαν μία θέση στο Δημόσιο τομέα χρησιμοποιόντας πλαστά πτυχία και βεβαιώσεις, δικαίως μπορούν και πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις του Δημοσίου τομέα.

Η ανικανότητα τους προξενεί το βλέμα του αισθήματος "Τι θέλει τώρα αυτός εδώ;" και συνεχίζει με τη καθυστέρηση παράδοσης αποτελεσμάτων, δωροδοκίες για να βρει και εκείνος ο υπάλληλος κάποιον άλλον να πληρώσει για να κάνει την εργασία που αυτός δήλωσε μέσω βεβαιώσεων ότι έχει τις ικανότητες που πρέπει να έχει ο αρμόδιος υπάλληλος.

Αυτό προκαλλεί τον αρμόδιο να λειτουργεί και να εκφράζεται ως αναρμόδιος και σας ζητά να έρθετε στο μέλλον (εγγύς ή απώτερο) μέχρι να μάθει εκείνος για το τί ακριβώς χρειάζεστε, πως γίνεται και γιατί.

Το φαινόμενο το αναρμόδιου με την αρμοδιότητα είναι εγγενές στο Δημόσιο τομέα και δεν προκαλλεί απορία ή στραβές ματιές στους ανώτερους και ανώτατους διευθυντές του Δημοσίου.

Οι πολιτικοί γνωρίζουν ότι έτσι αγρεύουν ψήφους και ποτέ δεν έχουν την τάση να "διορθώσουν" τα κακώς κείμενα της Δημόσιας Διοίκησης.

Όταν όμως οι πολιτικοί νιώθουν την ανάσα των ξένων πολιτικών στο σβέρκο τους, και γνωρίζουν ότι δε μπορούν να μοιραστούν τα παρανόμως αποκτηθέντα αλλά ούτε και τις ψήφους των εντοπίων εριφίων, αρχίζουν να δείχνουν έναν άλλο χαρακτήρα, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως δημιουργικά στοιχεία της τοπικής κοινωνίας.



Στη ψυχολογία , η αλλαγή στην εμφανιζόμενη προσωπικότητα λέγεται alter persona που δεν έχει πραγματική επαφή με την αληθινή προσωπικότητα, αλλά είναι ένας ρόλος που παίζει σε συγκεκριμένα "θέατρα" επικοινωνίας, εκεί δηλαδή που νομίζει ότι αποδέχονται την συγκεκριμένη persona.



Αλλά όπως παρουσιάζουν οι ψυχολόγοι Hare & Babiak (Snakes in Suits), σε κάθε ψυχολογικό σκάνδαλο ισχύει ο νόμος των τριών τρίτων που λέει ότι:

Πριν από κάθε έλεγχο για ένα σκανδαλο ενός υπόπτου, το πρώτο τρίτο των ατόμων που γνωρίζουν την υπόθεση δηλώνουν ότι ξέρουν πως κάτι στραβό υπάρχει με τον ύποπτο, το δεύτερο τρίτο λέει ότι είναι άδικο να τον κατηγορούν και το τρίτο τρίτο να δηλώνει αδιαφορία.

Μετά από κάθε καταδίκη του υπόπτου, το πρώτο τρίτο δηλώνει ότι αυτό επιβεβαιώνει την υποψία τους εναντίον του υπόπτου, το δεύτερο τρίτο δηλώνουν ότι η αδικία συνεχίζεται εναντίον του ατόμου, και το τρίτο τρίτο δηλώνει ξανά την αδιαφορία τους για τις υποψίες, τον ύποπτο, τη δίκη και την καταδίκη.

Σας θυμίζει τίποτα από την σύγχρονη καθημερινότητα του ανθρώπου;

Σχετικά Άρθρα