Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Επιτἐλους οι Ευρωπαίοι κατάλαβαν ότι πρέπει να ενισχύουν τους εταίρους

Η Ελλάδα τελικά θα λάβει δάνειο ύψους €45 δισεκατομμυρίων, από τα οποία τα €15 θα προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Γερμανία θα διαθέσει €8,4 δισεκατομμύρια στο ταμείο δανεισμού, δίνοντας πραγματική στήριξη στην Ελλάδα, συμμέτοχο στην ευρωζώνη, και δια μέσου αυτής της έμπρακτης, να θέσουν νέες ιδέες διαχείρησης στο Ελληνικό Δημόσιο, ελέγχοντας το συχνά, και μετατέποντας το σε ένα σύχρονο διαχειριστικό φορέα, και μακρυά από το μέχρι τώρα μαυραγορίτικο, πλιάτσικο, αμαρτωλό γεμάτο κλοπές με το γάντι ή χωρίς σύστημα.

Οι ελεύθερες αγορές στηρίζουν πάντα τον ισχυρό (τον έχοντα μετρητά αποθεματικά), θέτοντας όρους και κόστος που ο ισχυρότερος ορίζει σε κάθε συναλλαγή.

Οι κυβερνήσεις αν και θέλουν να το παίζουν είτε αριστερές (ελεγκτές αγορών) είτε δεξιές (απελευθερωτές αγορών), στη πραγματικότητα όλες παίζουν τον ίδιο ρόλο του ρυθμιστή οικονομικών καταστάσεων και περιορισμού των αγορών. Οποιαδήποτε άλλη στάση, είτε θα κατέστρεφε τις αγορές, είτε τις κυβερνήσεις. Όποιος νομίζει ότι έχει αριστερές ή δεξιές ιδέες, θα ήταν καλό να σκεφτεί τι εννοεί με αυτές τις λέξεις, όταν πρόκειται για διεθνή οικονομία και ανταγωνισμό.

Η Βρετανία παρέχει περισσότερες υπηρεσίες βοήθειας για να υποστηρίζει οικονομικά και τεχνικά τους έχοντες δυσκολίες, και λέγεται καπιταλιστική οικονομία. Η Κίνα λέγεται κομμουνιστική οικονομία, αλλά εκατομμύρια λαού ζούνε σε κατάσταση φτώχιας και ανθυγειϊνής ζωής.

Αυτό που δεν ελέγχεται από μία κυβέρνηση είναι οι εξωτερικοί οικονομικοί παράγοντες, που μόνο με τη συνεργασία πολλών κυβερνήσεων, μπορούν να περιοριστούν σε ισχύ επιρροής μειώνοντας τον κίνδυνο καταστροφής της οικονομίας μιας χώρας.

Διαβάστε το άρθρο στους FT.COM

Eurozone makes €30bn Greek promise

Σχετικά Άρθρα