Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Το Αλάθητο, Το Λάθος, Ο Πάπας, και η Θρησκεία


VATICAN CITY, VATICAN - APRIL 12:  Pope Benedi...Image by Getty Images via Daylife

Citizen's Arrest of Pope by Village Atheists?

Τελικά θα καταλάβουν οι δισεκατομμύρια χριστιανοί το κόλπο της θρησκευτικής δογματικής περί αλάθητων διδασκαλιών;

Βρετανοί πολίτες ζητούν τη σύλληψη και ανάκριση του Πάπα, (αρχηγού κράτους, με διπλωματική ασυλία), για την συγκάλυψη εγκλημάτων παιδεραστίας.

Μήπως η παιδεραστία είναι μέρος ανταλλαγμάτων των νεόνυμφων, για να πάρουν την ευλογία του γάμου τους; Μήπως είναι μέρος εκπαιδευτικού προγράμματος για να μαθαίνουν οι νέοι, τι τους επιφυλάσσει ο κόσμος που γεννήθηκαν;

Η συνωμοσία και η συγκάλυψη απάνθρωπων ενεργειών είναι βαθιά ριζωμένη μέσα στη χριστιανική παράδοση. Δεν έχει κλάδο ή αίρεση που να μή χρησιμοποιεί κατά κάποιο βαθμό την κατασκοπία μέσω εξομολογήσεων και τη προπαγάνδα του φόβου για την αποσιώπηση των θυμάτων τους.

Η πλειοψηφία των ιερωμένων, στο χρόνο που δεν "ιερουργούν", σχολιάζουν , κουτσομπολεύουν και συνωμοτούν κατά άλλων "ιερωμένων", λαϊκών, "αιρετικών", όταν δεν έχουν συμπόσια και πλούσιες τράπεζες εδεσμάτων, με διοικητικούς παράγοντες των κατά τόπους κοινωνικών ομάδων.

Όπως αναφέρθηκε και στο κινηματογραφικό έργο με τίτλο "A history of Christianity", BBC , στην Ανατολή, ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία, είναι η αυτή που εκφράζει τη γνώμη του εκάστοτε αυτοκράτορα, αφού εκείνος είναι που καλεί τις οικουμενικές συνόδους. Στη δυτική Ευρώπη, ο αυτοκράτορας δήλωνε ποια είναι η καθολική πίστη και ποιος πάπας τη διδάσκει. Οι υπόλοιποι χριστιανοί είχαν δηλωθεί και απέμειναν "αιρετικοί". Ισχυροί αυτοκράτορες ακύρωσαν συνόδους που δεν εκφράσανε τις επιθυμίες τους, τις δηλώσαν ληστρικές. Αυτά μας διδάσκει η ιστορία, όταν τη διαβάζουμε χωρίς να έχουμε συμπάθεια για καμιά παράταξη, ή δόγμα.

Το αλάθητο της Βατικανής συνόδου, είναι εργαλείο που θα διαβρώσει την Βατικανή εκκλησία, άσχετα αν το κατασκεύασαν για να φοβίσουν τα "πιστά" πλήθη, ώστε να μην αποχωριστούν από την ομάδα τους και γίνουν "αιρετικοί".

Η εξομολόγηση των "πιστών" (έλεγχος νοητικός), ξεκίνησε στην Αγγλία κατά τον έβδομο, όγδοο αιώνα. Τώρα το θεωρούν απ' αρχής κοινή πρακτική και επιβλητέα στα πλήθη των ακολουθούντων αυτούς. Είναι ένα ισχυρό ψυχολογικό εργαλείο διαχείρισης.

Μέχρι τον έκτο αιώνα, το θυμίαμα ήταν σύμβολο της Ελληνικής θρησκείας, και υπήρχαν κανόνες αποπομπής από τις τάξεις των χριστιανών για τη χρήση του. Μετά από την καταστροφή των περισσοτέρων Ελληνικών ναών, η χρήση του θυμιάματος έγινε "χριστιανική" με την αναβίωση του ψαλμού "κατευθυνθήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα ...".

Ο σάκος των Ορφικών ιερέων, και το επιγονάτιο, έγιναν αρχιερατικά "χριστιανικά" ενδύματα.

Γιατί όταν μισείς κάποιες ιδέες και κοινωνίες, στο τέλος τις αντιγράφεις; Πολύ απλά για να αντιποιηθείς την αρχή τους και να κοροϊδέψεις τους "πιστούς" της άλλης αντίληψης. Μήπως σας θυμίζει κάτι από τους "ουνίτες" που οι ανατολικοί χριστιανοί αντιδρούν στην ὐπαρξη και λειτουργία τους κοντά σε χώρους των ανατολικών χριστιανών;

Βλέπετε ότι η χριστιανική ιστορία είναι διάσπαρτη με "αλάθητες" πρακτικές.


Reblog this post [with Zemanta]

Σχετικά Άρθρα