Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ο κίνδυνος ανάμιξης θρησκειών μέσα στις οικογένειες

.

Σήμερα είδα το αποτέλεσμα ενός γάμου μιας χριστιανής και ενός μουσουλμάνου.

Ο φανατισμός που εκφράζεται μέσα στις οικογένειες και καλύπτεται από το εξωτερικό περιβάλλον, αλλά όχι για πολύ καιρό, όχι για πάντα, έδωσε το στίγμα της ύπαρξής του, με τον πιο μελανό τρόπο.

Η μητέρα πλέον, του ενός αγοριού τους, έχασε τα λογικά της από την εκβιαστική και ύπουλη πορεία αλλαγής πίστεως, που επιβλήθηκε σε αυτήν μέσα στο οικογενειακό της περιβάλλον. Το αγοράκι τρομαγμένο έχανε τον κόσμο του μπροστά από τα μάτια του. Το ασθενοφόρο ήρθε στο σπίτι μας, όπου είχαν καταφύγει - ξεφύγει από το τοπικό νοσοκομείο. Οι νοσοκόμοι ήθελαν να την φροντίσουν, εκείνη γονατιστή μιλούσε ότι ζητά συγνώμη και θα αλλάξει πίστη, όνομα και ρούχα (σκεπτόμενη τον σύζυγό της), ενώ σε λίγα δευτερόλεπτα άρχισε να ζητά χριστιανό ιερέα να την βαπτίσει εκείνη και το παιδί της.

Η αστυνομία την μετέφερε σηκωτή στο ασθενοφόρο, μπροστά στα μάτια του μικρού αγοριού της. Το αγοράκι δεν ήθελε να πάει στο πατέρα του αλλά ούτε και πουθενά αλλού. Και εκείνο το πήρανε σηκωτό, με την βοήθεια της αστυνομίας.

Την είχε τρελάνει η σκέψη της σύζευξης του χριστιανικού με τον ισλαμικό τρόπο ζωής, έσχισε τον εγκέφαλό της στα δύο, λέγεται σχιζοφρένεια.

Οι γυναίκες είναι περισσότερο ευάλωτες στις σχέσεις γάμου και ο φόβος εκδίωξης από μία σχέση, προκαλεί αισθήματα μειονεκτικής διάθεσης προς την παρουσίαση των δικών τους ιδιαιτέρων αναγκών, φοβιών και ονείρων.


Δείξτε μου πως μπορείτε να συνδυάσετε τις δύο παραδόσεις στα παιδιά.

Σχετικά Άρθρα