Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ταξιδεύοντας στην Ουκρανία


Σε ένα πρόσφατο ταξίδι στην Ουκρανία (κοντά στη Μαριούπολη, βορειοανατολική Μαύρη Θάλασσα), επισκεπτόμενος το κεντρικό πάρκο της πόλης του Ντονέτσκ, χάρηκα που είδα στην πινακίδα στην είσοδο του πάρκου να επιτρέπει τον εναγκαλισμό των ετεροφιλόφυλων ζευγαριών, αλλά μόνο κατά την διάρκεια της παρουσίας του ηλίου.

Φαίνεται ότι κατά τις νυχτερινές ώρες θα είχαν γίνει πολλά λάθη στους εναγκαλισμούς των ερωτευμένων της πόλης, και έτσι ο δήμαρχος θέλοντας να βοηθήσει τα ζευγάρια και να μειώσει τις παρεξηγήσεις των σκοτεινών ωρών, ανάρτησε τις πινακίδες προς υπενθύμηση των νεαρών , το πότε είναι ασφαλές να εναγκαλίζονται.

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο που παρατήρησα στα ζευγάρια που εντρυφούν στο πάρκο, είναι ότι συχνότερα εναγκαλίζονται πέριξ των πολλών παιδικών χαρών, που ασφυκτιούν από παιδιά και νεαρά συζευγμένα ζευγάρια, παρά σε απόμερα σημεία του πάρκου. Θέλουν να εκπαιδεύονται οικειοθελώς στην ανατροφή παιδιών, δια της ζωντανής παρακολούθησης των συνηθειών των παιδιών αλλά και των γονέων.

Οι κυριότερες φράσεις που ακούγονταν κοντά και μέσα στις παιδικές χαρές συμπεριλαμβάνανε : Δε πρέπει , Ακούς; , Έλα εδώ , Με αγαπάς; , Σε αγαπώ , Τι έπαθες; , Πάμε σπίτι , Δε θέλω , Θέλω παγωτό , Κουράστηκα , Δε κουράστηκες; , Που ήσουν; , Άφησέ με , Αύριο πάλι και άλλες πρέπουσες του χώρου.

Σχετικά Άρθρα