Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Οικουμενικό Πατριαρχείο και κατάδικοι ραγιάδες

Τελικά ήταν Φως Φανάρι πως η διαμάχη για τη δικαιοδοσία εκδίκασης εκκλησιαστικών αρχόντων, έχει να κάνει με πολιτικές και διοικητικές επιδιώξεις παρά με οιασδήποτε μορφής ή σχέσης με τα θέματα πίστεως των επισκόπων.

Μέχρι τώρα οι Χριστιανοί Ταλιμπάν ασχολούνται με το ποιος θα δεσποτεύει και με ποιους θα τρώει ή θα μοιράζεται τα πεσκέσια και χαράτσια, παρά για την καθοδήγηση των πεπλανημένων ψυχών προς Κύριον και Μετάνοια.

Ελπίζω να ξέρετε ότι ο τίτλος Δεσπότης δεν είναι θρησκευτικός αλλά καθαρά πολιτικός και έχει τη καταγωγή του στα Δεσποτάτα του Μυστρά και της Ηπείρου, όπου ο αρχηγός εκείνων των κρατών είχε το τίτλο του Δεσπότη. Αλλά ως και πολλά άλλα επωνύμια και τίτλους έχουμε στο λεξιλόγιό μας που αναφέρονται σε εκκλησιαστικούς θώκους.

Τα διοικητικά και πολιτικά δικαστήρια της Ελληνικής Δημοκρατίας φαίνεται να μην έχουν την παραμικρή αξία εμπρός στα θεοφώτιστα μυαλά των διαδόχων αποστολικών θέσεων και κατόχων κληρονομικών δικαιωμάτων επί των ραγιάδων.

Μία λέξη δεν ακούσαμε για τα ροζέ τρυφερά λογάκια των ερωτοτροπούντων παρά φύσιν αρσενικών παρεών όπως ακούμε να καταδικάζεται τοιαύτη πράξη στις εξομολογήσεις λαϊκών, αφού τα φαρδιά μαύρα ενδύματα επισκιάζουν κάθε τι θεμιτό και αθέμιτο. Μήπως τελικά βρήκαν από τί ήταν φτιαγμένη η Αιγίδα της θεάς Αθηνάς και έχουν όλοι τους από μία; Μήπως ακόμα κρατούν τα μυστικά των ορφικών ιερέων; Εγώ μέχρι τώρα ήξερα ότι μόνο ο σάκος και το επιγονάτιο είχαν διασωθεί από τους ιερείς του Ορφέα.

Οι κλοπές είναι αθώες πράξεις κατά το δοκούν των μαυροφορούντων και αερολογούντων ταγών οι οποίοι έχουν και δικαίωμα παρά τῳ κράτει δωθέν και δικαστικής εξουσίας. Ευτυχώς τώρα είναι δικαστές μόνο των τα μαύρα φορούντων και υποταγή δηλωσάντων στις επιθυμίες των θρησκευτικών ταγών. Φανταστείτε αυτοί να διοικούν όλο το κράτος. Του Αγίου και Αλαθήτου Ταλιμπάν του Νέου Θαυματουργού θα γιορτάζαμε κάθε μέρα στην Ορθόδοξη Χριστιανική Δημιοκρατία της Νεοελλάδος με νέας μορφής ιερά εξέταση κατά του κάθε σκεπτόμενου και ελεύθερου νου.

Το σημερινό Ιράν με την ισλαμοκρατία σε σχέση με την χριστιανοκρατία θα έμοιαζε με τουριστικό παράδεισο.

Αν ήταν να αποφοιτούν από τη Χάλκη επίδοξοι συνεχιστές του θεσμού της αντιβασιλείας της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με δικαίωμα διοίκησης και φορολόγησης των χριστιανών και επίδοξων Παπών της Ανατολής, τότε καλά είναι και μένει κλειστή η σχολή της Χάλκης.

Και όπως ακούσατε από ταγούς να λένε, αλλά δε νομίζω να μάθατε ακόμα : τα κεριά και τις λαμπάδες δε πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για οτιδήποτε άλλο εκτός για προσωπικό φωτισμό στη βαθιά νύχτα ή μέσα σε απύθμενα σπήλαια.

Αλλά ας περιμένουμε περισσότερες οδηγίες περί φωτισμού από το Φανάρι που δε θα αργήσει να μας ζητήσει να μας αλλάξει και τα δικά μας φώτα.

Σχετικά Άρθρα