Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Τα αρχεία Foreign Office για το 1979





Απίστευτες τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, εκτιμήσεις ότι το πέρασμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή θα έστελνε στην πρωθυπουργία τον Ανδρέα Παπανδρέου και στιγμιότυπα της προσωπικής ζωής της οικογένειας Μητσοτάκη αποκαλύπτονται, μεταξύ άλλων, από τα απόρρητα αρχεία του Foreign Office για το 1979, που έρχονται στη δημοσιότητα μετά από 30 χρόνια.



Greece and Cyprus through the eyes of the Foreign Office diplomats

The British Ministry of Foreign Affairs brought to light 1979 archives regarding the policies of Greece and Cyprus. These include documents relating to the politics of the countries during that period connected with both the European Community and correspondences on what suits Konstantinos Karamanlis bought from Burberry




O Μακάριος μετάνιωσε για τη συμφωνία του 1977 με το Ρ. Ντενκτάς


Σε αποδέσμευση απόρρητων εγγράφων της περιόδου 1977 - 1978 προχώρησε το Φόρεϊν Όφις, που αφορούν σημαντικές πτυχές του διπλωματικού παρασκηνίου για το Κυπριακό. Σ’ αυτά, διαγράφονται και οι εκτιμήσεις των Βρετανών για διάφορους Κύπριους πολιτικούς, όπως ο Γλ. Κληρίδης και ο Σπ. Κυπριανού, καθώς και ο Ρ. Ντενκτάς.




Σχετικά Άρθρα