Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η Νέα Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι η Άτακτη Μονοπωλειοκρατία

New World Order
New World Order (Photo credit: Meffi)
Η παλαιά "Νέα Τάξη", έφτιαξε το χρήμα με βάση τη ζήτηση και την παραγωγή, αλλά ο δανεισμός ήταν πέρα από κάθε προϋπολογισμό, αφού η δημιουργία χρέους υπερτερεί των δανειζόμενων λόγω έλλειψης νόμιμης ύπαρξης επιτοκίων εντός του δανειστικού ορίου. Κάθε επιτόκιο κρατικού δανεισμού είναι πέρα από τα δηλωμένα σε κάθε προϋπολογισμό.

Αυτή την "Νέα Τάξη", οι Γερμανοί οικονομολόγοι, θέσανε τη λύση με την "Νέα Νέα Τάξη Πραγμάτων", δημιουργώντας νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που θα περιορίζει το χρέος εντός προϋπολογισμών, αλλά χωρίς να θέσουν την δυνατότητα διαφορετικών συστημικών οικονομικών δομών, να έχουν τρόπο αναθεώρησης των οικονομικών μηχανισμών και μεγεθών χρηματοροής και κόστους δανεισμού, μεταφέροντας την όλη οικονομική πολιτική δυνατότητα στη διαχείρηση των επιπέδων μισθοδοσίας σε κάθε χώρα, ώστε οι ανταγωνιστικότερες χώρες (λόγω τεχνολογίας και μεθοδολογίας και μονοπώλησης αγορών) να έχουν άνοδο εσόδων και μισθών, ενώ στις χώρες με υποδομές βασισμένες στην κατανάλωση και τις υπηρεσίες πώλησης εισαγώμενων υπηρεσιών και προϊόντων, να έχουν χαμηλή εισοδηματική δυνατότητα, και έτσι φτάσαμε να έχουμε κατάρρευση μισθών στις κατεστραμένες δομικά χώρες για να επωφεληθούν οι έχοντες τα μονοπώλεια και να επιβληθεί μονοπωλειοκρατία σε όλη την Ευρώπη.

Χρειάζεται να σπουδάσεις οικονομικά για να υπηρετείς τους υπερπλούσιους; Δε νομίζω σε κανένα σχολείο οικονομικών να διδάσκουν ότι ο ανταγωνισμός που βασίζεται σε μείωση τιμών έχει θετικά αποτελέσματα για το μέλλον της οικονομίας. Η καταστροφή των μικρότερων παραγόντων μιας βιομηχανίας, οδηγεί σε ακόμα πιο ισχυρά μονοπώλεια. Και τα μονοπώλεια έχουν σκοπό την επικυριαρχία και υπερκέρδη παρά την παραγωγή θέσεων εργασίας ή καλυτέρευση των υπηρεσιών ή προϊόντων.

Η ύπουλη επιβολή μιας "λύσης" από τους υπαλλήλους των μονοπωλείων που εμφανίζονται ως πολιτικοί και διοικητές, εκφράζει ότι οι κυβερνήσεις δεν είναι φορείς λαϊκής κυριαρχίας ή εκφραστές των συμφερόντων του έθνους, αλλά και την ανικανότητα των υπηκόων να συμπεριφέρονται ως Πολίτες του Κράτους. Η προπαγάνδα και η φοβολαγνία των ταγών έγινε ο μοναδικός τρόπος διαχείρησης των ψηφοφόρων. Αυτό είναι σημείο απαξίωσης της πολιτικής ευθύνης και ενεργούς συμμετοχής του κάθε Πολίτη.

Θέλουν οι Έλληνες να ξεχάσουν τους τρόπους λαδώματος, ρουσφετιού, κομματικοκρατίας και βολέματος; Θέλουν να χάσουν το κράτος τους;

Την ικανότητα να έχουν κόμματα έκφρασης πολιτικών τρόπων διαχείρησης και τοποθέτησης προτεραιοτήτων, τη μετέτρεψαν σε φατριασμό και μηχανισμούς υποστήριξης μεγάλων μονοπωλείων με τυφλή υποστήριξη και πλήρη άγνοια των πράξεων τους, κρύβοντας την δειλία τους σε ανώνυμες αποφάσεις κομματικών επιτροπών.

Ο έχων γνώμη διώκεται από τους κομματικούς μηχανισμούς.

Πτολεμαίος


Σχετικά Άρθρα