Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

InfoWar / Ὀσο εσύ κοιμάσαι ...

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Ελλάς 2012 Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται στον Πειραιά

Euronews
Euronews (Photo credit: Wikipedia)
Τελικά, τι λογική υπάρχει όταν πιστεύεις σε παραδεισἐνιες μεταθανάτιες εμπειρίες, είσαι γόνος προφήτη κολλητού με θεό, και σε αποκεφαλίζει ο αρχηγός της θρησκευτικής σου πολιτείας, και έχεις τόσες γεννιές να θρηνούν για σένα; Μήπως έχασες το δρόμο για τον παράδεισο; Εκεί δε θα πάνε οι πιστοί; Εκεί δε θα συναντηθούν; Προς τι τα τοιούτα θεάματα και περιράματα; Είναι θρησκευτικές εντολές; Είναι κοινοτικές εντολές; Είναι παράδειγμα προς μίμιση; Τι είναι;

(Θυμηθήτε: παράδεισος είναι έγκλειστος κυνηγετικός κήπος άρχοντα).

Το βίντεο δεν έρχεται από την Καρμπάλα του Ιράκ, αλλά από τα Καμίνια του Πειραιά. Όπως συνηθίζεται εδώ και λίγα χρόνια, έτσι και εφέτος εκατοντάδες Σιίτες από πολλές περιοχές της Αττικής συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Σωματείου Πακιστανών Μουσουλμάνων Σιιτών στον Πειραιά για να συμμετάσχουν στην Ασούρα, για να θρηνήσουν, δηλαδή, τον θάνατο του ιμάμη Χουσεΐν.

Οι πιστοί μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο του Πειραιά και σταδιακά πολλοί ξεκίνησαν να αυτομαστιγώνονται ξυπόλυτοι και ημίγυμνοι. Αυτή η ιδιαίτερα βίαιη χειρονομία πίστης και θρήνου η οποία συνοδεύεται από λάβαρα και μοιρολόγια αποτελεί το αποκορύφωμα της γιορτής της Ασούρα -το Πάσχα των Σιιτών.

Φέτος η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη από πέρσι. Ο λόγος είναι λίγο πολύ γνωστός, και είναι η τεράστια μάζα λαθρομεταναστών που υπάρχει στην πατρίδα μας η οποία με την βοήθεια της αριστεράς και φυσικά της συγκυβέρνησης κάνει ότι επιθυμεί απολαμβάνοντας πλήρη θρησκευτική ελευθερία. Συγκυβέρνηση και αριστερά έχουν δώσει πλήρη δικαιώματα σε κάθε λογής τριτοκοσμικό λαθρομετανάστη ώστε να κάνει ότι θέλει από πορείες και συγκεντρώσεις για τον Μωάθεμ και το κοράνι έως τελετές αυτομαστιγωμάτων στο κέντρο του Πειραιά.

Το βίντεο είναι από το EuronewsΣχετικά Άρθρα