Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Οι κλεμένοι Χανναναίοι Θεοί της Βίβλου / The Stolen Canaanite Gods of Hebrews/Israelites: El, Baal, Asherah

Figurine of the Canaanite God El from Megiddo ...
Figurine of the Canaanite God El from Megiddo (Modern Israel) Stratum VII Late Bronze II (1400-1200 BCE) (Photo credit: mharrsch)
The Bibles Stolen Gods from the Canaanite Pantheon (El, Baal, Asherah, Anat, Yahw, Ashtoreth, etc.) featuring Professor Christine Hayes of Yale University.

Οι κλεμμένοι της Βίβλου Θεοί από το Χανναναϊκό Πάνθεον (EL, Baal, Asherah, Anat, Yahw, Ashtoreth, κ.λπ.) που παρουσιάζεται από την καθηγήτρια Christine Hayes του πανεπιστημίου Γέιλ.

Παραδίπλα η εικόνα παρουσιάζει τον Ελ που βρέθηκε στην περιοχή Αρμαγεδώνα όπου χριστιανικές φαντασίες και προφητείες αναμένουν τον μοναδικό θεό Ελ να κρίνει τους ανθρώπους και να πολεμάει το κακό.

Λες και ένας παντοδύναμος χρειάζεται να πολεμίσει, ενώ με ένα λόγο λένε έκανε το Σύμπαν, τώρα χρειάζεται πόλεμο και στρατό για να καταφέρει το παντοδύναμο θέλημα του ...

Ο άνθρωπος μέσα στην ακατανόητη ζωή του αναζητά το συνάνθρωπο ή το φανταστικό φίλο / θεό για να ξεφορτώσει τις ανάγκες , ιδέες και επιθυμίες του, παρά να αναλύσει και να πράξει αυτό που πραγματικά θα του δώσει λύσεις και καρπό της εργασίας του.  Το ότι η ζωή είναι πολύπλοκη και όχι πάντα ξεκάθαρη ως προς τις κατηγορίες που ο άνθρωπος θέτει, είναι ακόμα μια απόδειξη ότι όταν δε σχετίζεται η επιθυμία μας με την πραγματικότητα , τότε δε μας φταίει κανένας άλλος αλλά και δεν μπορεί να μας καταλάβει κανένας άλλος για να μας βοηθήσει είτε λέγεται άνθρωπος είτε λέγεται θεός (πάλι με τα μέτρα σκεψης του ανθρώπου)


Σχετικά Άρθρα