Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Να και κάποιος που χαίρεται από τη καταστροφή της Ιαπωνίας

Τελικά ο βιβλικός θεός και κατ᾽ εξειδίκευση ο Γιαχβέ, κατεστρεψε τους "άθεους" Ιάπωνες, μετά από τις "καλές" προσευχές αυτής της Χριστιανής.

Η θρησκεία είναι επικίνδυνο υλικό για να κατασκευάσεις νοήμονες κοινωνίες ανθρώπων. Αλλά επιτυγχάνει απίστευτα αποτελέσματα στις απαίδευτες, και άμυαλες κοινωνικές ομάδες, μετατρέποντας τες σε αγέλες, αδάμαστων αλόγων, που βλέπουν τη δύναμη τους ως μοναδικό θεϊκό χάρισμα. αυτό όμως μπορούν να πουν και τα μικρόβια για τη "θεἱκή" τους "ευλογία" να πολλαπλασιάζονται ταχύτατα και να καταστρέφουν τους άλλους ανόμοιους με αυτούς ζωντανούς οργανισμούς.

Ο εγωϊσμός είναι κοινό χαρακτηριστικό των αντιπάλων ιδεών στις μονοθεϊστικές θρησκείες, και για εμένα δεν υπάρχει αγαθός ή πονηρος εγωϊσμός, αφού και οι δύό μορφές του εγωϊσμού, είναι αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ο καθένας έχει τη δική του ονειροπαρμένη μορφή παραδεισου, φανταστείτε τι θα γίνει σε όλους αυτούς τους θρησκευόμενους εγωϊστές, όταν θα τους παρουσιαστεί ένα τελείως διαφορετικό ή ένα ανύπαρκτο σχέδιο παραδείσου. Είμαι σίγουρος ότι όλοι τους θα "δαιμονιστούν" κατά τη μονοθεϊστική έκδοση νοήματος της λέξης.

Σχετικά Άρθρα