Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

πρωτοβάθμια δικαστήρια της σαρία στο Ηνωμένο Βασίλειο επίσημη ανακοίνωση

Muslim London: ATMImage by tripu via FlickrΜετά την ελληνική επικράτεια, η ισλαμική σαρία αναγνωρίζεται ένδικα και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ισλαμικός νόμος έχει εγκριθεί επισήμως στη Βρετανία, με τα δικαστήρια της σαρία έχει την αρμοδιότητα να αποφανθεί επί μουσουλμανικό αστικές υποθέσεις.

Η κυβέρνηση επικύρωσε αθόρυβα τις αρμοδιότητες των δικαστών της σαρία να αποφανθεί επί υποθέσεων που κυμαίνονται από το διαζύγιο και οικονομικές τους διαφορές με αυτές που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία.

Αποφάσεις που εκδίδονται από ένα δίκτυο πέντε δικαστηρίων της Σαρία είναι εκτελεστές με την πλήρη δύναμη του δικαστικού συστήματος, μέσω των δικαστηρίων κομητείας ή το Ανώτατο Δικαστήριο.

Προηγουμένως, οι αποφάσεις των δικαστηρίων της σαρία στη Βρετανία δεν μπορούσαν να εκτελεστούν, και εξαρτάτώνται από την εθελοντική συμμόρφωση των μουσουλμάνων.

Election banners in Sharia Moizz li'din AllahImage by khowaga1 via FlickrΈχει πλέον αποδειχθεί ότι τα δικαστήρια της σαρία με τις εξουσίες αυτές έχουν συσταθεί στο Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ, Μπράντφορντ και το Μάντσεστερ, με έδρα του δικτύου σε Nuneaton, Warwickshire. Δύο ακόμη δικαστήρια που προβλέπονται για τη Γλασκόβη και το Εδιμβούργο.

Ο Sheikh Faiz-ul-Aqtab Siddiqi, ο οποίος ηγείται του μουσουλμανικού Διαιτητικού Δικαστηρίου που ορίζει τα δικαστήρια, είπε ότι είχε επωφεληθεί από μια ρήτρα στο Διαιτησίας Νόμου του 1996.

Σύμφωνα με το νόμο, τα δικαστήρια της σαρία χαρακτηρίζονται ως διαιτητικά δικαστήρια. Οι αποφάσεις των διαιτητικών δικαστηρίων έχουν νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα, υπό την προϋπόθεση ότι και τα δύο μέρη στο πλαίσιο της διαφοράς συμφωνούν να δώσουν την εξουσία να αποφανθεί για την υπόθεσή τους.

Σχετικά Άρθρα