Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Οι επενδύσεις και οι ερωτοδουλειές του Σόρος




Γράφει ο Γιώργος Σιδηρούντιος

Είναι φανερό πως ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ακολούθησε οικονομικές συνταγές, οι οποίες βύθισαν και θα συνεχίσουν να βυθίζουν τη χώρα. Είναι λογικό να σκεφτούμε ότι ο Σόρος βρίσκεται πίσω από κάποιες τέτοιες συνταγές, διότι όπως μαθαίνουμε έχει συναντήσει κατ' ιδίαν τον Παπανδρέου αρκετές φορές, εντός και εκτός Ελλάδος. Αν δεν συζήτησαν για οικονομικές συνταγές σχετικές με την κρίση, για ποιο λόγο έκαναν άραγε τις συναντήσεις; Μήπως για να ανταλλάξουν εμπειρίες από τις δονζουανικές κατακτήσεις τους; Όχι βέβαια. Και που είναι το θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα μας από αυτές τις συναντήσεις; Αυτό φυσικά δεν το βλέπουμε, και όλα δείχνουν ότι ούτε στο μέλλον θα δούμε καλό από τα οικονομικά που μέχρι τώρα έχει ακολουθήσει ο πρωθυπουργός. Υπάρχουν όμως στοιχεία τα οποία μας οδηγούν στο να συμπεράνουμε ότι ο Σόρος πρέπει να έβγαλε ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα από αυτές τις συναντήσεις. Είναι επίσημο το ότι μέσα στον διεθνή καταποντισμό της οικονομίας, ο Σόρος είναι ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους. Σε μια εποχή που οι περισσότεροι χάνουν, ο Σόρος κερδίζει, και κερδίζει πάρα πολλά. Το προηγούμενο έτος ο Σόρος απέδωσε σε επενδυτές που του είχαν εμπιστευθεί κεφάλαια, ετήσια κέρδη που άγγιξαν σχεδόν το 30%. Αυτό είναι πρωτοφανές αν σκεφθεί κανείς ότι μέχρι πριν από την κρίση, όποια ετήσια απόδοση σε επενδυτικά κεφάλαια έφτανε το 10% θεωρούνταν κορυφαία. Όλα λοιπόν δείχνουν πως ο Σόρος, μέσα στην κρίση στην κυριολεξία θησαυρίζει με ρυθμούς τριπλάσιους και πολλαπλάσιους από αυτούς που θησαύριζε πριν την κρίση. Σύμφωνα με τα παραπάνω, λογικό είναι λοιπόν να θέσει κάποιος τον Σόρος στο επίκεντρο ή τον σκληρό πυρήνα αν θέλετε, του παγκόσμιου κερδοσκοπικού οργίου το οποίο έχει γονατίσει στην κυριολεξία την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Ο Σόρος φυσικά και έχει τη στήριξη συγκεκριμένων κυκλωμάτων, και δεν λειτουργεί ως αυτόνομος κερδοσκόπος. Φυσικά και δεν μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε διεθνές επίπεδο χωρίς τη στήριξη σημαντικών διεθνών κρατικών και παρακρατικών παραγόντων, ονόματα να μην λέμε. Πρόσφατα ενημερώθηκα για την επένδυση – συνιδιοκτησία του Σόρος σε μια νεα υπερ-εταιρεία που θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια με μεταφερόμενες υπεργεννήτριες σε περιοχές πληγείσες από φυσικές καταστροφές (βλέπε και πολέμους). Τα κέρδη που θα αποκομίζει ο Σόρος από αυτή τη νέα υπερ-εταιρεία θα είναι και πάλι τεράστια, υπεπολλαπλάσια από αυτά που προσφέρουν ακόμα και οι ποιο πετυχημένες επενδύσεις σε πολλούς άλλους τομείς. Βλέπετε, λες και γνωρίζει εκ των προτέρων ο κ. Σόρος ότι θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση των υπηρεσιών που θα προσφέρει η νέα υπερ-εταιρεία του. Είναι βέβαιος για τις επερχόμενες μεγάλες καταστροφές διότι διαθέτει την ανάλογη πληροφόρηση από θεούς και δαίμονες.

Η άλλη πρόσφατη κίνηση του Σόρος να επιστρέψει τα κεφάλαια που του είχαν εμπιστευθεί κάποιοι επενδυτές για να τα πολλαπλασιάσει, έγινε ελάχιστες μόνο μέρες πριν να αρχίσει τελευταίο μεγάλο χρηματιστηριακό κραχ, και αυτό κατά την άποψή μου δεν πρέπει να αποδοθεί σε πιέσεις που δέχθηκε ο Σόρος για να εγκαταλείψει την κερδοσκοπική σκηνή, αλλά διότι είχε εκ των έσω πληροφόρηση για το ότι σύντομα θα ακολουθούσε το κραχ. Με την επιστροφή κεφαλαίων στους ιδιοκτήτες τους πριν να γίνει το κραχ, απλά προσέθεσε κύρος στον εαυτό του. Γνωρίζει πολύ καλά το τι κάνει και πότε το κάνει.

Γιατί όμως τα κάνει όλα αυτά, για να κάνει την ανθρωπότητα καλύτερη; Μακάρι να ήταν έτσι, όμως οι ερωτοδουλειές του με κοπέλες πάνω από 50 χρόνια νεότερές του, αποδεικνύουν ότι τελικά ο κ. Σόρος είναι ένας άνθρωπος έρμαιο εγωϊστικών παθών και σεξουαλικών απωθημένων, τα οποία συνήθως βασανίζουν τις ανάλογες σαν αυτόν περιπτώσεις από νεαρή ηλικία. Αυτά τα απωθημένα στην ουσία πληρώνει η ανθρωπότητα, φυσικά συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος. Δηλαδή πληρώνει τα σεξουαλικά κερατιάτικα του διεθνούς και ντόπιου οικονομικού εγκλήματος. Άνθρωποι που δεν έχουν βρει συναισθηματική κάλυψη και σεξουαλική ικανοποίηση στη ζωή τους, τελικά έχουν την τάση να την πέφτουν στους πάντες (κερδοσκοπικά ή σεξουαλικά), όπως πρόσφατα μάθαμε και με την περίπτωση ενός παρόμοιου τύπου, του Στρος Καν. Είναι πλέον φανερό ότι μια κλίκα ψυχοπαθών που πάσχουν από έλλειψη κατανόησης του πόνου του συνανθρώπου (luck of empathy) βρίσκεται πίσω από από την κατάντια της διεθνούς οικονομικής παρανομίας, κάτι το οποίο πολύ σωστά εντόπισε και ο Μαξ Κέϊσερ στην ομιλία του προς τα μέλη του Αθηναϊκού δικηγορικού συλλόγου. Οι περισσότεροι βαρυποινίτες σε φυλακές πάσχουν ακριβώς από την ίδια ψυχική νόσο. Οι σχετικές μελέτες ψυχιάτρων και ψυχαναλυτών για το πως πολλοί τέτοιοι τύποι καταφέρνουν να αναρριχηθούν στην κορυφή της πολιτικής, θρησκευτικής, επιχειρηματικής και άλλης ηγεσίας του κόσμου, πρέπει να δουν περισσότερο φως της δημοσιότητας. Η διεθνής κοινωνία πρέπει να μαζέψει αυτούς τους ψυχοπαθείς σε ανάλογα ιδρύματα, αν δεν θέλει η ίδια να την καταστρέψουν.

Σχετικά Άρθρα