Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τα ψάρια από το τηγάνι της Κωνσταντινούπολης (1453) ζουν ακόμα στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης

Τελικά θα το πιστέψω και εγώ!

Τα ψάρια που τηγάνιζε ο καλόγερος το 1453 στη Κωνσταντινούπολη και είχαν ζωντανέψει, πήδηξαν τόσο μακρυά που βρέθηκαν ζωντανα (ναι ακόμα!) μέσα σε ένα ενυδρύο κλειστού χώρου στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, στο μοναστήρι του Φιλόθεου, που χτίστηκε πριν από δύο δεκαετίες.

Μέχρι τότε τα ψάρια πετούσαν στο διάστημα, και κολυμπούσαν στο κόλπο το Αβραάμ (ή της Σάρρας θας σας γελάσω!) και τελικά έπεσαν μέσα από τη πόρτα του μοναστηριού της Αγίας Τριάδος στο Φίλυρο πριν από είκοσι περίπου χρόνια.

Εκεί ο ηγούμενος που κατά κακή του τύχη δεν έγινε ακόμα επισκοπος, αρχιεπίσκοπος ή άλλου βαθμού θρησκευτικός ταγός, θα είναι πάντα χαρούμενος να σας λέει ότι δε φαντάζεστε στο όνομα της αληθινής τριάδος των θεοτήτων του μυαλού σας.

Τηγανητό σούσι, όπως λένε, το θαύμα σπαρταράει !!!

Κορόϊδα χριστιανοέλληνες !!!

Με αυτά τα μυαλά διαλέγετε τους αρχηγούς, ταγούς και πολιτικούς σας. ´Υστερα σας φταίνε οι άλλοι που έχουν μυαλό. Φυσικό μου φαίνεται ένας μυαλομένος άνθρωπος να αρπάζει τα πλείστα χρήματα των κοινωνιών σας αφού σαν πρόβατα εσείς δεν έχετε ικανότητα να καταλάβετε την αξία και τη χρήση των αγαθών γύρω σας. Αμυαλοσύνη και πλούτος ποτέ δε συγγενέψανε για πολύ καιρό. Πάντα καταλήγουνε σε διαζύγιο και πάντα τη μερίδα της περιουσίας του τη χάνει ο άμυαλος.

Είδατε για ποιο λόγο τα μοναστήρια πλουτίζουν και οι φτωχοί επτώχευσαν ακόμα περισσότερο; Ο μάγκας θρησκευτικός ταγός δεν έχτισε μοναστήρια και εκκλησίες από τη δική του περιουσία, δεν είχε ποτέ τόσα πολλά χρήματα δικά του. Τα χρυσά και πολύτιμα που κουβαλά στα ιερατικά και στα εκκλησιαστικά αντικείμενα δεν έγιναν με κόπο και πόνο σωματικό, αλλά με το να βρίσκει μυγοχάφτες που εμπρός στο όνομα του "θεού" να τα ακουμπάνε χοντρά.

Θυμηθείτε και τη Κλειδαρά στη Λέσβο. Άλλη αγιότητα και εκεί πλυμήρισε στο Αιγαίο.





Μόλις έμαθα ότι έγινε επίσκοπος των ΓΟΧ με πολλή αγάπη μεταξύ τους. Είδατε τι άξιους ταγούς διαλέγουν οι ζηλωτές χριστιανοί;

Σχετικά Άρθρα