Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιος από όλους σε αυτό το έγκλημα έχει καθυστέρηση;

EpictetusImage via Wikipedia Όταν διάβασα το γεγονός ότι ενήλικας 31 ετών και φίλος της μάνας της 12χρονης με διανοητική καθυστέρηση, βίασε την ανήλικη, αναρωτήθηκα τελικά ποιος από όλους έχει διανοητικά προβλήματα, η μητέρα; ο φίλος της; ο βιαστής γνωστός της; ή το ανήλικο κοριτσάκι;

Βίασαν 12χρονη με νοητικά προβλήματα - Φίλος της μητέρας ο δράστης!


 Από όλους σίγουρα το κοριτσάκι είναι το θύμα, αλλά όχι μόνο εξ᾽ αιτίας του βιασμού της, αλλά και της αμέλειας από όλους όσους έπρεπε να τη φροντίζουν με αγάπη και στοργή.

Απλά ο βιασμός του σώματος ήταν η αφορμή για να δοθεί φως στην εγκατάλειψη που σίγουρα δεν ένιωθε μόνο εκείνο το βράδυ, από το οικογενειακό της περιβάλλον, όσο μικρό και ασθενές και ας ήταν αυτό.

Φτάνουμε σε σημεία που έρχεται η δικαιοσύνη να δώσει όχι την δικαίωση αλλά να σταματήσει την αδικία, χωρίς όμως να μπορεί να ξεπλύνει το πόνο και χωρίς ικανότητα να απαλλάξει το θύμα από την αρνητική εμπειρία που βίωσε.

Όταν φτάσεις στα δικαστήρια, δεν πας να βρεις το δίκαιο, αλλά να σταματήσεις το άδικο, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατόν να προβληθεί ως κατανοητό στη κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα