Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Eρωτευμένος με την πολιτική εξουσία ο χριστιανισμός

Pope and Patriarch 2.JPGImage by treviño via FlickrΟ πάπας Ρώμης, δε ντρέπεται να παρουσιάσει το πολιτικό πρόσωπο του χριστιανισμού και την αγάπη για πολιτική εξουσία, παρουσία και επιβολή στη καθημερινή μας ζωή.

Ο αποθανών Χριστόδουλος είχε μετατρέψει τους θαμώνες των ναών , και τους δηλωμένους βαπτισμένους, ως το υπέρ κόμμα της Ελλάδος αλλά αντί για βουλευτές είχε επισκόπους.

«Ο χριστιανισμός μπαίνει στο περιθώριο» προειδοποιεί ο Πάπας

Αλλά όχι μόνο στη Βρετανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιρλανδία και άλλες χώρες που πάσχουν από ιεροπαιδεραστία, και στην Ελλάδα του "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" και της ιεροπαιδεραστίας, της υποκριτικής στάσης της κατά των λαϊκών ομοφυλόφιλων έναντι της κάλυψης των ομοφυλόφιλων που είναι υπάλληλοι ιερατικών και αρχιερατικών βαθμών, της μη διαχείρισης τεράστιας περιουσίας και της επαιτείας από τους έχοντες έτοιμα χρήματα αλλά δυστυχώς μη έχοντες συγχώρεση αμαρτιών ή ανάγκη θαυμάτων, δίνει απόσταση που αυξάνεται μεταξύ κοινωνίας και θρησκευτικών οργανώσεων.

Η θρησκεία πλέον γίνεται από κρατική σε προσωπική υπόθεση, και αυτό το έχει καταλάβει η "κρατική εκκλησία" που ζητά να μην εξυπηρετείται άνθρωπος που δεν έχει συμμετοχή σε βαπτισμούς και εκκλησιαστικούς γάμους.

Το κύκνειο άσμα θα είναι ακόμα πιο δυνατό, όταν θα χρειαστεί να γίνει η περαιτέρω μείωση του κρατικού προϋπολογισμού, με μείωση του αριθμού των κρατικοδίαιτων υπαλλήλων. Η πρόβλεψη μιλά για 300 χιλιάδες λιγότερους. Η Ρουμανία ήδη αποφάσισε την απόλυση 74 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, και έτσι θα πρέπει να τα περιμένουμε σύντομα και στην Ελλάδα.

Enhanced by Zemanta

Σχετικά Άρθρα