Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Έτοιμος ο Βάσκος για τον υπεράθλο, 1600 χιλιόμετρα σερί, ξεκινάει την Πέμπτη, 3 Ιουνίου στις 12 μεσημέρι από Τρίκαλα.

Έτοιμος ο Βάσκος για τον υπεράθλο, 1600 χιλιόμετρα σερί, ξεκινάει την Πέμπτη, 3 Ιουνίου στις 12 μεσημέρι από Τρίκαλα.


Με ταλέντο, πίστη, καλή προσπάθεια και πάνω απ’ όλα με την αγάπη του κόσμου ο Στέλιος Βάσκος θα προσπαθήσει να πετύχει το τέλειο στη νέα αθλητική υπέρβαση
Παρ, 28/05/2010
20090619_steliosbaskos

Όσες φορές και να μιλήσει κανείς με τον Στέλιο Βάσκο δεν θα μπορέσει να συλλάβει πλήρως την ερωτική σχέση που έχει με το ποδήλατο.

Από παιδί μικρό πήρε στα χέρια του το τιμόνι και δεν το αφήνει με τίποτα.

Όλη του η ζωή είναι να γράφει, να γράφει... ατέλειωτα χιλιόμετρα. Πολύ απλά τα κατορθώματα του έχουν ξεπεράσει ακόμη και την φαντασία.

Γιατί οι διαδρομές που επιλέγει η τεράστια αυτή μορφή του αθλήματος κάθε άλλο συμβατικές και τυποποιημένες είναι. Ισα-ίσα είναι ασύλληπτες για την κοινή λογική.

Σε μια εποχή που ο περισσότερος κόσμος θέλει το αυτοκίνητο του ακόμη και για λίγα μέτρα ο Βάσκος αποτελεί λαμπρή εξαίρεση στον κανόνα. Ο ίδιος επιλέγει τον δύσκολο δρόμο αλλά τα σύνθετα ζητήματα του αρέσουν.

Άλλωστε έχει το ρίσκο στο αίμα του.

Πάνω απ' όλα όμως διαθέτει έναν μοναδικό τρόπο για να ενθουσιάζει τους Τρικαλινούς πολίτες.

Το ταξίδι στην Αθήνα άφησε γλυκιά ανάμνηση.

Πέρυσι έβαλε ακόμη ψηλότερα τον πήχη με την απόβαση στην Τουρκία.

Αυτά δεν γίνονται ήταν η φράση των Τρικαλινών φιλάθλων.

Ο Βάσκος όμως τρέλανε κόσμο.

Λίγες μέρες μετά το εγχείρημα ακόμη και ο ίδιος ήταν επιφυλακτικός για τυχόν νέο στοίχημα.

Όσοι όμως τον ήξεραν πολύ καλά ήταν σίγουροι. Περιμένετε και θα δείτε τόνιζαν και φυσικά δεν λάθεψαν.

Με συνοπτικές διαδικασίες ο ίδιος και η επιτροπή έβαλαν κάτω τον χάρτη και χάραξαν τη νέα διαδρομή, που είναι Τρίκαλα-Βουλγαρία-Τουρκία-Τρίκαλα χωρίς στάση.

Τα 1600χλμ προκαλούν ίλιγγο.

Ο Βάσκος όμως είναι μαθημένος από τέτοιες καταστάσεις και από την στιγμή που βάλει κάτι στο μυαλό του δεν κάνει με τίποτα πίσω.

Η αντίστροφη μέτρηση για το εγχείρημα έχει ξεκινήσει και την άλλη Πέμπτη θα βγει στους δρόμους για να συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Χθες δόθηκε η καθιερωμένη τελευταία συνέντευξη, στο ξενοδοχείο «Διβάνη» η οποία έβγαλε αύρα αισιοδοξίας, ενώ μίλησε και ο ίδιος ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Φυσικά άπαντες προσπάθησαν να του ανεβάσουν την ψυχολογία και κόντεψαν να τον πνίξουν από την αγάπη τους.

Οι φίλοι της ΑΕΚ ήταν και πάλι εκεί δίνοντας ξεχωριστό τόνο στην σύναξη.

"Στέλιος Βάσκος οε, οε, οε" ήταν το σύνθημα τους, ενώ λίγο αργότερα έφτιαξαν ατμόσφαιρα μετά καπνογόνα.

Εννοείται ότι δεν θα τον αφήσουν στιγμή μόνο του κατά την διάρκεια της διαδρομής. Με τον τρόπο τους θα του δώσουν φτερά, όπως βέβαια και οι ευχές όλων των Τρικαλινών.

Το μήνυμα που βγήκε από την συνέντευξη ήταν ότι άπαντες προετοιμάστηκαν καλύτερα σε σχέση με το περσινό εγχείρημα.

Επεσήμαναν τα λάθη τους και πλέον ξέρουν τι να προσέξουν και τι να αποφύγουν.

Εξαιρετικά διαβασμένος λοιπόν είναι ο Στέλιος, που έχει περάσει στο μυαλό του κάθε μέτρο της διαδρομής.

Τα λόγια του πάντως έδιναν αισιόδοξο τόνο και ο ίδιος παρότι έχει επίγνωση των δυσκολιών είναι αποφασισμένος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να πετύχει εκεί που τα καταφέρνουν μόνοι οι τολμηροί, οι θαρραλέοι και σε τελική ανάλυση οι εκλεκτοί.

Γιατί στην χορεία των εκλεκτών ανήκει ο Βάσκος.

Είναι νικητής

Λίγα λόγια και καλά είπαν τα μέλη της επιτροπής και ο ίδιος ο πρωταγωνιστής.

Μίλησαν ρεαλιστικά για τις πτυχές του νέου αθλητικού άθλου, ενώ έχουν στο μυαλό τους την εικόνα της επιστροφής στο Δημαρχείο.

Αν μη τι άλλο αυτό το στιγμιότυπο δίνει τεράστια ώθηση σε όλους.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Γρηγόρης Πράπας που σημείωσε: Είναι συγκλονιστικό αυτό που πάει να κάνει ο Στέλιος και φυσικά το χειροκρότημα των Τρικαλινών του δίνει απίστευτη δύναμη. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα ξεκινήσει στο ποδήλατο και θα επιστρέψει πάνω σ' αυτό δίνοντας ακόμα σάρκα και οστά στο μεγάλο του όνειρο. Σε κάθε περίπτωση ο Βάσκος είναι νικητής και θα συμπληρώσει στο ακέραιο τα χιλιόμετρα που έχει στο μυαλό του".

Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσοι βάζουν το λιθαράκι τους στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Αμέσως μετά όσοι βρέθηκαν στην συνέντευξη κρεμάστηκαν από τα χείλη του Βάσκου που ανέφερε, αφού ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του όλο τον κόσμο: "Ξέρω τι με περιμένει στα 1600χλμ της διαδρομής. Πρέπει λοιπόν να είμαι ιδιαίτερα αυστηρός με τον εαυτό μου και να κρατήσω ένα εξαιρετικό τέμπο με σωστά πατήματα και ορθοπεταλιές στις ανηφόρες.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα εξ άλλου θα πρέπει να λαμβάνω την κατάλληλη διατροφή και υγρά για να αποφύγω αφυδάτωση και υπογλυκαιμία.

Είμαι αισιόδοξος πολύ καλύτερα προετοιμασμένος και αποφασισμένος για όλα.

Η αγάπη των συμπολιτών μου δίνει δύναμη".

Σε ερωτήσεις που του έγιναν ο Στέλιος σημείωσε ότι έχει πάντα στο μυαλό του τις άπορες οικογένειες και τους συνανθρώπους που υποφέρουν. .

Ακόμη εξήγησε ότι η διαδρομή έχει τον ίδιο συντελεστή δυσκολίας με πέρυσι, θα αλλάξει λίγο την τακτική του, ενώ μετά από οδηγίες θα προσέξει ιδιαίτερα και το θέμα της ραβδομυώλησης. Το νέο ποδήλατο πάντως έγινε ήδη δεύτερη φύση. Έπειτα ο Ε. Μαγγουρίτσας σημείωσε ότι παρότι η εποχή είναι δύσκολη για χορηγίες όλοι έτρεξαν και βρέθηκαν κόσμος και επιχειρήσεις που αγκάλιασαν το εγχείρημα. Βέβαια το επιτελείο περιμένει και κάτι ακόμη.

Ήδη συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό και καταβάλλονται προσπάθειες να αυξηθεί.

Και ο ίδιος δήλωσε σίγουρος ότι ο Στέλιος θα τερματίσει.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Β. Καμπαγιάννης που είπε: "Είμαι τόσο αισιόδοξος όσο καμία άλλη φορά. Ξέρω τον Στέλιο 42 χρόνια στο ποδήλατο και τον ψυχολογώ ότι θα τερματίσει. Είμαι σίγουρος γι' αυτό και το βλέπω στα μάτια του.

Είναι πολύ καλά προετοιμασμένος και φέτος θα αποφύγουμε τα περσινά λάθη.

Ο Βάσκος έχει μεγάλη δίψα για τον στόχο και το θέλει σαν μικρό παιδί για ν να αφιερώσει την επιτυχία του στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Σε κάθε περίπτωση είναι ασύλληπτο το εγχείρημα και μέχρι από την τσέπη του βάζει λεφτά.

Οι συμπολίτες μας δίνουν δύναμη και πιστεύω ότι το Σάββατο 5/6 στις 9 το βράδυ θα γιορτάσουμε όλοι στο Δημαρχείο).

Για τις ανάγκες του εγχειρήματος θα υπάρχει περίπτερο στην Ασκληπιού και κατά την διάρκεια του αγώνα, ενώ την παρουσίαση θα αναλάβει ο Ν.Βαϊνάς.

Ακόμη δεν θα λείψει ο καθιερωμένος εκκλησιασμός, ενώ η επιτροπή ανέφερε ότι δόθηκε ιδιαίτερη μέριμνα στην ιατρική κάλυψη που είναι το Α και το Ω.

Διαδρομή

Με ακρίβεια καταρτίστηκε το πρόγραμμα. Η αναχώρηση θα γίνει Πέμπτη 3/6 στις 12.00 από το Δημαρχείο.

Στην Καλαμπάκα θα βρίσκεται 12.47 και στον Προμαχώνα στις 0.31

Την επόμενη ο Στέλιος θα αφιχθεί στον περιφερειακό Σόφιας στις 6.50.

Ακολούθως θα πατήσει Αδριανούπολη στις 18.42.

Στην επιστροφή θα περάσει: Καστανιές, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Ασπροβάλτα, Λαγυνά, Κλειδί, Βέροια, Κοζάνη, Γρεβενά, Μουργκάνι, Καλαμπάκα και ο τερματισμός στο Δημαρχείο στις 20.00.

Στην αποστολή μετέχουν οι: Πράπας, Μαγγουρίτσας Ε., Καμπαγιάννης, Σταυρόπουλος, Βάσκος Στέφανος, Αναστασόπουλος, Λεοντάρης, Γκαραγκούνης, Παναγιωτόπουλος, Ζουλιανίτης, Μαγγουρίτσας Β., Πούλιος, Δίπλας, Σούλιος, Σαλπαδήμος, Εγνατιάδης Ν. (γιατρός), Κωνσταντάκος (εικονολήπτης), Τσέκλημας (δημοσιογράφος).

Του ΑΡΗ ΚΟΝΤΑ

(ο Στέλιος, για να μην καταβαίνει καθόλου από το ποδήλατο, θα φοράει καθετήρα)

Σχετικά Άρθρα