Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Δεν είναι δυνατόν, είναι απίστευτο, δεν μπορεί να γίνει

Φώτο από Τρίκαλα, εκδηλώσεις για τον Στέλιο Βάσκο.





Έτσι νόμιζα και 'γω. Δεν μπορεί να γίνει. Πέρυσι όμως ο Στέλιος Βάσκος κατάφερε να κάνει το ακατανόητο: Τρίκαλα - Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη με ποδήλατο, περίπου 1350 χλμ χωρίς καμία στάση, διασωληνωμένος για μετάδοση των βιορυθμών του και για τις σωματικές του ανάγκες. Επειδή τα ΜΜΕ δεν μας τα λέμε αυτά τα πράγματα, δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν και ότι δεν γίνονται. Ο άνθρωπος είναι φαινόμενο αντοχής. Η αποστολή που τον συνοδεύει με αυτοκίνητα είναι περισσότερο κουρασμένη από τον ίδιο τον ποδηλάτη. Διαβάστε παρακάτω στο ellinikesaxies.blogspot.com, ο άνθρωπος δεν κατεβαίνει από το ποδήλατο ούτε για ένα λεπτό. Ξεκίνησε πολύ πριν από τριάντα σχεδόν ώρες από τα Τρίκαλα, πήγε μία βόλτα μέχρι τη Σόφια Βουλγαρίας, περναέι τώρα από Φιλιππούπολη, κατευθύνεται προς Τουρκία, και έχει μόνο ακόμα 40 ώρες μπροστά του να ποδηλατήσει μέχρι τα Τρίκαλα, χωρίς καμία στάση. Σιγά τα λάχανα. Ε; Μα γίνονται αυτά τα πράγματα; Μα ποιος είναι, ο Θεός του ποδηλάτου; Μάλλον.

Ελπίζουμε όταν ξαναμπεί στην Ελλάδα να μην τον βάλει η τροχαία καψόνι πάλι να κάνει χιλιόμετρα παραπάνω, όπως τον έβαλαν στον νομό Σερρών. Ελπίζουμε επίσης να μην τον βασανίσουν οι Τούρκοι πάλι φέτος με καθυστερήσεις. Ένα ποδήλατο καβάλησε ο άνθρωπος, ένα ποδήλατο, όχι τάνκς. Αφήστε τον να μαζέψει κανένα φράγκο για τα παιδιά με τις ειδικές ανάγκες. Γαϊδουράνθρωποι ανεγκέφαλοι κακοκρατικοί της Ελλάδος και της Τουρκίας, ακόμα και ένα ποδήλατο φοβάστε; Αφήστε τον άνθρωπο να τρέξει, κουβαλάει και τις σημαίες των τριών χωρών. Για όλους τρέχει. Ο αθλητισμός και η φιλανθρωπία δεν έχουν σύνορα, είναι πανανθρώπινες αξίες.

Και τώρα να σταματήσει, έχει κάνει μία τεράστια απόσταση και ένα τεράστιο άθλο. Είναι φυσικά αδύνατον να κάνει ολόκληρη τη διαδρομή. Μιλάμε για συνολικά πάνω από 70 ώρες με τις σημερινές συνθήκες. Ανέβα κατέβα τα βουνά, άυπνος και χωρίς καμία στάση ούτε για λίγο, είναι αδύνατον. Το καλύτερο κατά την άποψή μας θα ήταν να κάνει μία μεγάλη στάση, και να συνεχίσει αργότερα. Όμως, ίσως ούτε αυτό να είναι δυνατόν, μετά από τέτοια μεγάλη κόπωση.

Καλή δύναμη Πανέλληνα Στέλιο Βάσκο, ότι έχει κιόλας καταφέρει είναι απίστευτο ! Είμαστε όλοι μαζί σου !

ellinikesaxies.blogspot.com

Σχετικά Άρθρα