Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Εκκλησιαστικές διατάξεις, επενδύσεις και φιλοπτωχικές ενέργειες

Orthodox-bishop-greek-choirImage via WikipediaΕάν θυμάστε οι θρησκευτικότατοι ταγοί των Ορθοδόξων, ζητούσαν και άλλαζαν κυβερνήσεις και κομματικούς μηχανισμούς, για να έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, κρατική αστυνομική ταυτότητα υποχρεωτικά, μόνο και μόνο για να γράφει επάνω το θρήσκευμα, σήμερα φτάνουν στο σημείο να θεωρούν επικίνδυνη και «Αφορίζουν» και την Κάρτα του Πολίτη , λες και αυτή δε θα είναι κρατική ταυτότητα, και θέλουν να τη βγάλουν αντισυνταγματική με βάση όχι νόμους του κράτους αλλά με βάση τις "δογματολογικές επιτροπές" της συνόδου των κρατικοδίαιτων επισκόπων.

Έχουν και λόγο για τη δημόσια παιδεία και τα περιεχόμενα των δημοσίων βιβλίων. Έγιναν και παιδαγωγοί με διδακτορικά "ελέω θεού", αλλά όχι με σπουδές και αφοσίωση στη μάθηση, με προσήλωση σε δογματισμούς, και καύση των εχόντων την Ελληνική Παιδεία, ως αιρετικούς.

Και φυσικά οι κοινωνικές επενδύσεις της ορθόδοξης εκκλησίας, είχαν μπει σε πάγο, μετά από την απειλή για τη φορολόγηση των εκκλησιαστικών επενδύσεων.

Αλλά σε θέματα οικονομικών επενδύσεων, η εκκλησία με τη βοήθεια της κυβέρνησης, λαμβάνει δάνειο από κρατική τράπεζα (Τ.Τ.) για να αγοράσει μετοχές της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Θεάρεστα όλα τα έργα τους ...

Παρακαλώ κλειστείτε στα μαύρα ράσα σας και τα θρησκευτικά κείμενα σας εάν δε θέλετε να διδαχθείτε γνώση. Εάν θέλετε να διδάξετε, σας παρακαλώ να διδαχθείτε πρώτα και να μάθετε να έχετε ακαδημαϊκές ποιότητες γνώσης, χωρίς παραποιήσεις δογματισμών επί αναπόδεικτων σκέψεων και επιθυμιών.

Πριν απειλήστε τα παιδιά στο κατηχητικό με κολάσεις και βασάνους στη κόλαση, θα θέλαμε να δούμε εάν μπορείτε να αποδείξετε την ύπαρξη παραδείσου ή κόλασης, θαυμάτων και αθαύμαστων γεγονότων. Οι μπαμπούλες δε μπορούν να διοριστούν δάσκαλοι, και πόσο μάλλον να καθοδηγούν τους δασκάλους.

Οι μπαμπούλες ανήκουν στα τρομακτικά παραμύθια των αγράμματων, που ενώ λέγονται για να στέλνουν τα παιδιά στο κρεβάτι για ύπνο, τελικά τα παιδιά μένουν άυπνα, ξενυχτωμένα, φοβισμένα και κουρασμένα, κάνοντας τα ακόμη πιο ανίκανα να μαθαίνουν κάτι χρήσιμο για τη ζωή τους. Και μετά μαθαίνουν να φιλούν και το χέρι του μπαμπούλα, για να μη πάει το παιδί καταραμένο από το μαυροφόρο μπαμπούλα, στη κόλαση.

Και μετά θα πρέπει ο ποιμενόμενος λαός των χριστιανών, να λαμβάνει θέση μάχης ανάμεσα σε ρασοφόρες μάχες περί οικονομικής και διοικητικής επικυριαρχίας, που την βαπτίζουν με το χριστιανικό όνομα "αντιαιρετικός αγώνας".
Enhanced by Zemanta

Σχετικά Άρθρα