Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης από πρώην επίσκοπο στο Βέλγιο

WASHINGTON - APRIL 14:  William Cove, 15, of T...Image by Getty Images via @daylife



 Σοκ στη βελγική κοινωνία από το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ενός νέου από τον θείο του, πρώην επίσκοπο της Μπριζ. Άλλα 500 άτομα καταγγέλλουν ότι έχουν κακοποιηθεί.

Πίσω από την έρευνα για την ιεραρχία της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στο Βέλγιο, που προκάλεσε καταδικαστικές δηλώσεις και του ίδιου του Πάπα, βρίσκεται μια οικογενειακή τραγωδία: η σεξουαλική κακοποίηση, για χρόνια, ενός νεαρού από τον θείο του, τον επίσκοπο της Μπριζ. Ο τελευταίος παραιτήθηκε όταν ένας φίλος του ανιψιού του απείλησε ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία. Και τώρα, γύρω στα 500 άτομα παραπονούνται ότι έχουν κακοποιηθεί κι αυτά από ιερείς.



Τελικά οι θρησκευτικές ομάδες που για τόσα χρόνια πουλούσαν "μούρη" ότι είναι ενός "καλού θεού", οι πραγματικές εικόνες των πράξεων τους μας διηγούνται μια τελείως διαφορετική ιστορία.

Οι πολιτικές αρχές που δε βρίσκονται υπό την επήρεια θρησκευτικών ανταλλαγμάτων, αρχίζουν να λαμβάνουν σοβαρά τα θέματα κακοποίησης, παραπλάνησης και προσηλυτισμού ανηλίκων σε πολλές βαθιά μέχρι πριν λίγο καιρό θρησκευτικών χωρών της Ευρώπης (Ιρλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία αλλά και σε πιο φιλελεύθερες όπως η Βρετανία).

Φανταστείτε ότι ο ίδιος Ο πάπας Βενέδικτος είχε καταδικάσει τις αστυνομικές έρευνες στις Βρυξέλλες, αλλά ακόμα δεν έβγαλε λέξη για τη κακοποίηση 500 μέχρι τώρα θυμάτων από τις "θρησκευτικές" πράξεις των κατωτέρων του. Γιατί άραγε;
Enhanced by Zemanta

Σχετικά Άρθρα