Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΜΠΟΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΪΝΣΤΑΪΝ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΟΛΒΕ 1927

ΜΠΟΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΪΝΣΤΑΪΝ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΟΛΒΕ 1927



Οι διαφωνίες των επιστημόνων, προκαλλούν την περαιτέρω έρευνα μέχρι της αποδείξεως της μίας ή της άλλης θεωρίας ή μίας άλλης συσχετιζόμενης εξήγησης.

Οι διαφωνίες μεταξύ θρησκευτικών παρατάξεων, προκαλλόυν μάχες, ξυλοδαρμούς, γενοκτονίες, πολέμους και αναθέματα μέσα στο κόσμο.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να αποδείξουν με πειράματα τις θεωρίες και τις σκέψεις τους, οι θρησκευόμενοι προσπαθούν να επιβάλλουν την αναπόδεικτη γνώμη τους στους άλλους, έτσι ώστε να μη νιώθουν μόνοι και διαφορετικοί στο κοινωνικό σύνολο που ζούνε, και δια μέσου αυτής της εξάπλωσης, την μείωση της προσωπικής τους προσπάθειας να εξηγήσουν λογικά και δίκαια τα προσωπικά τους πιστεύω και συναισθήματα στο κοινωνικό σύνολο που ζούνε.

Κάτι που ο Einstein θεωρούσε θεό, ήταν και είναι ένα προσωπικό συναίσθημα και πίστη στο κατανοητό για το καθένα, αλλά όπως είπε και ο Bohr , δεν είναι λογικό να θεωρούμε τα προσωπικά μας πιστεύω και τις δικές μας κατανοήσεις ως τις μοναδικές ή και σωστές ενέργειες ενός "Θεού". Εάν κάποιοι πιστέυουν στην ύπαρξη του "Θεού" ως έννοια ή και ύπαρξη, αυτό δε τους δίνει κανένα δικαίωμα να θεωρούν τις δικές τους κατανοήσεις και επιθυμίες ως αυτές που είναι οι μοναδικές του "Θεού".

Σχετικά Άρθρα