Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

«Γιατί οι Χριστιανοί επικαλούνται τον Αλλάχ;»

Can Christians Say 'Allah'? In Malaysia, Muslims Say No

Read more: http://www.time.com/time/world/article/0,8599,1952497,00.html?iid=sphere-inline-sidebar

Μετάφραση:

«Γιατί οι Χριστιανοί επικαλούνται τον Αλλάχ;»


«Γιατί είναι οι Χριστιανοί που απαιτούν τον Αλλάχ;» ρωτά τον επιχειρηματία Rahim Ismail, 47, το πρόσωπό του που διαστρεβλώνουν στην οργή και δυσπιστία.Τινάζει το κεφάλι του και αυξάνει τη φωνή του περιμένοντας ένα ταξί κατά μήκος Jalan Tun Razak, μια βασική οδός στην Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας. «Καθένας στον κόσμο ξέρει ότι ο Αλλάχ είναι ο μουσουλμανικός Θεός και ανήκει σε μουσουλμάνους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Χριστιανοί θέλουν να απαιτήσουν τον Αλλάχ ως Θεό τους,» ο Rahim λέει καθώς οι περαστικοί, συνήθως μουσουλμάνοι, συλλέγονται γύρω και κάνουν νεύμα σε συμφωνία μαζί του.

"Γιατί οι Χριστιανοί ισχυρίζονται Αλλάχ" αναζητεί ο επιχειρηματίας Rahim Ismail, 47, το πρόσωπό του παραμορφωμένο από την οργή και δυσπιστία. Τινάζει το κεφάλι του και να αυξάνει τη φωνή του, ενώ περιμένουν για ένα ταξί μαζί Jalan Tun Razak, μια κύρια οδική αρτηρία στην Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας. "; Όλοι στον κόσμο γνωρίζει ο Αλλάχ είναι το μουσουλμανικό Θεό και ανήκει στους μουσουλμάνους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Χριστιανοί θέλουν να διεκδικήσουν Αλλάχ ως τον Θεό τους," λέει ο Rahim ως περαστικούς, κυρίως Μουσουλμάνοι, μαζεύονται γύρω και νεύμα σε συμφωνία. Ο λόγος για το θυμό είναι μια πρόσφατη απόφαση του High Court της Μαλαισίας ότι η λέξη Αλλάχ δεν είναι αποκλειστικό για τους μουσουλμάνους. Δικαστής Lau Bee Lan έκρινε ότι οι άλλοι, περιλαμβανομένων των Καθολικών που είχαν απαγορευθεί από το Υπουργείο "Εσωτερικών" στη τη χρησιμοποίηση της λέξης στις δημοσιεύσεις τους από το 2007, μπορεί τώρα να χρησιμοποιήσει τον όρο. Ακύρωσε επίσης την κατάταξη απαγόρευσης που απαγόρευσε στην της Μαλαισίας-γλωσσική έκδοση του καθολικού μηνιαία Herald στη χρήση Αλλάχ για να δείξει το χριστιανικό Θεό.  

Μετά από τις διαδεδομένες διαμαρτυρίες, εντούτοις, ο δικαστής χορήγησε μια κατάταξη παραμονής στις 7 Ιανουαρίου, την ίδια μέρα η κυβέρνηση εφεσιβεβλημένη στο ανώτατο Εφετείο για να ανατρέψει την απόφαση. Μετά από εκτεταμένες διαμαρτυρίες, ωστόσο, ο δικαστής χορήγησε για διαμονή σε 7 Ιανουαρίου, την ίδια ημέρα, η κυβέρνηση προσέφυγε στο υψηλότερο Εφετείο για την ανατροπή της απόφασης. Η οργή έμοιαζε να μετατραπεί σε βία αργά το βράδυ της Πέμπτης μετά από μασκοφόρους στις μοτοσικλέτες firebombed τρεις εκκλησίες στην πόλη, εκσπλαχνισμού το ισόγειο του Μετρό Tabernacle εκκλησία, που βρίσκεται σε ένα εμπορικό κτίριο στο προάστιο Desa Melawati της πρωτεύουσας. Οι επιθέσεις, την οποία ανακοίνωσε η αστυνομία φαίνεται ασυντόνιστο, καταδικάστηκαν από την κυβέρνηση, βουλευτών της αντιπολίτευσης και μουσουλμάνων κληρικοί εξίσου. Την Παρασκευή, μουσουλμάνοι κατέδειξαν στα αποτελέσματα των μουσουλμανικών τεμενών σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική. Στο μουσουλμανικό τέμενος σε Kampung Baru, ένα της Μαλαισίας περίκλειστο έδαφος στην πόλη, μουσουλμάνοι κράτησαν τις αφίσσες που διάβασαν το «Ισλάμ άδειας μόνο! Συμπεριφερθήτε μας όπως θα θέλατε να σας συμπεριφερθούν! Μην εξετάστε την υπομονή μας!» κράζοντας "Ο Αλλάχ είναι μεγάλος".


Σχετικά Άρθρα