Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

2012: Η μυθολογία του φόβου

       Όταν  οι άνθρωποι έχουν αποδεχθεί οποιαδήποτε θρησκειολογία ως την τελείωση της γνώσης και το ανώτερο πνευματικό σημείο εξέλιξης της προσωπικότητάς τους ως ανθρώπινα όντα, τότε απομακρύνοντε από κάθε προσπάθεια γνώσης, εξέλιξης και εποικοδομητικής εργασίας, και απλά είτε περιμένουν το τέλος του κόσμου μόνοι τους, είτε προτρέπουν συνανθρώπους με παρόμοιο επίπεδο αφέλειας να παραιτηθούν από τα πάντα αγαθά τους και να τα παραδώσουν σε αυτούς, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως ανώτερους (Χρισμένους) διαχειριστές του μέλλοντος "Βασιλείου του Θεϊκού Κόσμου". 


        Οπότε οι εσχατολόγοι οποιασδήποτε μορφής (για παράδειγμα ιερείς, μουφτήδες, ραβίνοι, προφήτες, μάγοι χρισμένοι, φωτισμένοι και μύστες) απολαμβάνουν τα αγαθά των αφελών συνανθρώπων πουλώντας όνειρα, και με μόνο κόστος το χαμένο αλλά ακριβά αποζημιωμένο χρόνο τους.


       Εδώ δείτε κάποια ιστορία στις περί 2012 τρομολαγνικές και τελεωτικές φαντασιώσεις και μυθολογικές παραστάσεις εσχατολογίας.


16ο επεισόδιο του 4ου κύκλου της εκπομπής "Το Σύμπαν που Αγάπησα", με τίτλο «2012: Η μυθολογία του φόβου». Το επεισόδιο περιγράφει και απομυθοποιεί τις διάφορες καταστροφολογικές θεωρίες που προμηνύουν το τέλος του κόσμου το 2012, καθώς και άλλα σκοταδιστικά σενάρια που κυκλοφορούν στον Ελληνικό χώρο.









Σχετικά Άρθρα