Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζεται κανονικά η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη



Για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ

Συνεχίζεται κανονικά η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη

Web only
01/11/2012  13:59

 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Αρχισε λίγο μετά τις 10.00 η δίκη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων με τη δημοσιοποίηση λίστας ονομάτων που φέρεται να είναι η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Ο δημοσιογράφος βρέθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στα γραφεία της Ευελπίδων.

Με το που ξεκίνησε η δίκη, οι συνήγοροι του δημοσιογράφου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Χάρης Οικονομόπουλος και Δημήτρης Καπερνάρος τοποθετηθήκαν ένας ένας κάνοντας ένταση λόγω αοριστίας της κατηγορίας του Κώστα Βαξεβάνη. Η δικαστής διέκοψε αλλά η ένταση απορρίφθηκε. Η δίκη συνεχίστηκε με τον Κώστα Βαξεβάνη να δικάζεται γιαπαραβίαση προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη ένσταση από τους συνηγόρους του δημοσιογράφου, καθώς το έγγραφο με το οποίο ο Βαξεβάνης παραπέμπεται σε δίκη δεν έχει σφραγίδα εισαγγελίας. Τελικά και αυτή η ένσταση απορρίφθηκε και η δίκη συνεχίζεται κανονικά, αφού σύμφωνα με το δικαστήριο η σφραγίδα του εισαγγελέα και η υπογραφή του αρκούν.

Aυτή τη στιγμή, διεξάγεται η διαδικασία υπεράσπισης των μαρτύρων.

Στην Ευελπίδων βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων, Τζιμ Μπουμέλα, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε εδώ και ζητούμε από τα δικαστήριο να αποσύρει τις κατηγορίες. Αυτό είναι αίτημα όλων των δημοσιογράφων του κόσμου. Αυτή η δίκη μπορεί να καταλήξει σε νίκη της ελευθερίας στην Ελλάδα, καθώς η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αν πάθει κάτι ο Κώστας θα συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις εναντίον της όποιας καταδικαστικής απόφασης».

Στο σημείο βρίσκεται  ως μάρτυρας υπεράσπισης και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.




 


Σχετικά Άρθρα