Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Oικουμενική με πρόσωπο κοινής αποδοχής ζήτησε ο Καμμένος - Εκλογές 2012

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Oικουμενική με πρόσωπο κοινής αποδοχής ζήτησε ο Καμμένος - Εκλογές 2012


 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής.

Μετά την συνάντηση ο κ. Καμμμένος δήλωσε ότι συζήτησαν την αναγκαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης, την πιθανότητα οικουμενικής κυβέρνησης εθνικού σκοπού με πρόσωπο που δεν θα είναι ο Σαμαράς κάτι το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ αρνήθηκε.

“Μας είπε ότι θέλει να το αναδιαπραγματευθεί. Μπηκαμε στην συζήτηση για το πρώτο μνημόνιο και κυρίως την παραίτηση της Ελλάδος από την ασυλία, την προστασία από τους πιστωτές, θέσαμε το θέμα του αγγλικού δικαίου και των εγγυήσεων και πόσο μπορεί να δημευτεί η δημόσια και ιδιωτική περιουσία.  Τον ρώτησα πώς θα γίνει η διαπραγμάτευση, αν θα αφορά τους μισθούς, συντάξεις, τον  Τειρεσία. Μου είπε ότι εμείς θα πάμε να συζητήσουμε και θα δούμε τι θα καταφέρουμε χωρίς να υπάρχει δέσμευση γι αυτά” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Συνεχίζοντας είπε ότι έθεσε το θέμα της τιμωρίας εκείνων που οδήγησαν την χώρα σε αυτό το σημείο και ότι “ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε μόνο για την εξεταστική επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο”.

Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε τι είδους αντιπολίτευση θα ασκήσει: “Είπα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αν χρειαστεί να στηρίξουμε νόμους που θα είναι στην κατεύθυνση της αποδέσμευσης του ελληνικού λαού από τους δανειστές θα ψηφίσουμε. Αν είναι όμως για την συνέχιση της πολιτική που οδήγησε τους Έλληνες σε απόγνωση δεν θα στηρίξουμε”.

Κλείνονται ανέφερε ότι “αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση. Τον ρώτησα αν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει πτώχευση εντός μνημονίου και χωρίς προστασία της χώρας από τους δανειστές και μου είπε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί”.

Σχετικά Άρθρα