Για κόψιμο των μισθών των ιερέων στο άμεσο χρονικό διάστημα κατ ΄ απαίτηση της τρόικας προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης, στην συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ Ιωάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη.
 Ο κ. Καρατζαφέρης ενημερώνοντας τον Σεβασμιώτατο σημείωσε ότι αν αυτό συμβεί «θα είναι ένα τελειωτικό χτύπημα στην Ορθοδοξία. Οι Ιερείς είναι το τελευταίο καταφύγιο. Εάν αφήσουμε λοιπόν στη λεηλασία τον Κλήρο, αντιλαμβάνεται κανείς πόση θα είναι η ζημιά για το λαό μας».
«Εμείς είμαστε το Ορθόδοξο Κόμμα. Τιμάμε την Ορθοδοξία και την έχουμε ακριβώς στο ίδιο βάθρο που έχουμε και την Πατρίδα. Και δεν το κρύβουμε όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους» τόνισε ο Γ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε :
«Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να επανέλθει το Θρήσκευμα στις ταυτότητες. Πιστεύουμε ότι δεν επιτρέπεται να ντρέπεται κανείς για την πίστη του.
Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να γίνει διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, γιατί δεν συμφέρει το Κράτος. Γιατί αν γίνει ο διαχωρισμός, αν πάρει η Εκκλησία αυτά που της αντιστοιχούν, τελείωσε το Κράτος, πτώχευσε. Ο κόσμος δεν τα ξέρει όλα αυτά».

Σύμφωνος με τις θέσεις Καρατζαφέρη για την Ορθοδοξία ο Μητροπολίτης Λαγκαδά
Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης τόνισε τα εξής:
«Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση και για τα θέματα που έχουν σχέση με την Ορθοδοξία. Προσωπικά με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο και οι θέσεις που έχετε για το χώρο της Εκκλησίας σας τιμούν και ομολογουμένως, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, διότι είναι μεγάλη υπόθεση στο χώρο της πολιτικής να υπάρχουν άνθρωποι που να σκέπτονται με κριτήριο τη Δικαιοσύνη και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Εκκλησίας και των λειτουργών της.
Το θέμα της μισθοδοσίας του Κλήρου είναι πολύ σημαντικό και νομίζω, ότι όπως πολύ σωστά είπατε, πρέπει να χειριστεί η Πολιτεία με έναν τρόπο απόλυτα εξειδικευμένο και άμεσο. Ενημερωτικό, αλλά και πιεστικό προς κάθε κατεύθυνση, διότι θα είναι καίριο το πλήγμα ενάντια στην Εκκλησία και εναντίον του λαού. Διότι η Εκκλησία τον λαό αυτόν υπηρετεί και ο λαός στην Εκκλησία καταφεύγει».