Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

InfoWar / Ὀσο εσύ κοιμάσαι ...

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΔΟΞΑΣΤΙΚΟΝ -Οδ. Ελύτης, Μίκης Θεοδωράκης

ATHENS, GREECE - FEBRUARY 12:  Famous Greek co...
ATHENS, GREECE - FEBRUARY 12: Famous Greek composer and writer writer of 'reek Zorba', Mikis Theodorakis (C), arrives for the demonstration during violent protests in central Athens February 12, 2012. Thousands of demonstrators clashed with police as the Greek parliament prepared to vote on a new and deeply unpopular EU/IMF austerity deal, to secure a 130 billion euro bailout, aimed at saving Greece from bankruptcy and what Prime Minister Lucas Papademos warned would be 'uncontrollable economic chaos'. (Image credit: Getty Images via @daylife)
ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ: ΔΟΞΑΣΤΙΚΟΝ - Οδυσσέας Ελύτης, Μίκης Θεοδωράκης

Ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Θα ήθελα να τονίσω την εξαιρετική σημασία που έχει ειδικά για την εποχή που ζούμε η τόλμη του Γιώργου Νταλάρα να θελήσει να ανεμίσει πάνω απ' τα κεφάλια των Ελλήνων τις σημαίες της ποίησης του Γιάννη Ρίτσου και του Οδυσσέα Ελύτη, καρφωμένες επάνω στο λαμπερό κοντάρι της λαϊκής μουσικής, "λαϊκής" με την έννοια της μουσικής του λαού που τόσο είναι συνδεδεμένη με την φωνή του.
Από την άποψη της ερμηνείας θα πρέπει να υπογραμμίσω την αρτιότητα της ορχήστρας και της χορωδίας και στα δύο έργα, την τελειότητα θα έλεγα, του ήχου, καθώς επίσης και την εξαιρετική συμβολή του Γιώργου Κιμούλη και του Τάση Χριστογιαννόπουλου, του οποίου η ερμηνεία υπήρξε πραγματικά ιδεώδης».
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας,
η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ (διευθύνει ο Ανδρέας Πυλαρινός).
Την ορχήστρα του δήμου Αθηναίων διευθύνει ο Σ. Μπερής και τη νεανική χορωδία του Λεοντείου λυκείου Νέας Σμύρνης διευθύνει η Κ. Βασιλικού.Σχετικά Άρθρα