Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

New Europe: Θέλουν την υπογραφή Σαμαρά για να προχωρήσει μυστική εξοπλιστική αγορά 10 δις €

New Europe: Θέλουν την υπογραφή Σαμαρά για να προχωρήσει μυστική συμφωνία αγοράς Leopard και Rafale
Μέρκελ και Σαρκοζί θέλουν την υπογραφή Σαμαρά για να εξασφαλίσουν ότι θα προχωρήσει η συμφωνία που είχαν κάνει με τον κ. Παπανδρέου για την αγορά εξοπλισμών, αναφέρει σε δημοσίευμά της η πολιτική εφημερίδα New Europe.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, όταν, στα τέλη Οκτωβρίου, η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος συμφώνησαν με τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, να χορηγήσουν στην Ελλάδα δάνειο 110 δισ. ευρώ, ο Ελληνας πρωθυπουργός συμφώνησε, σε αντάλλαγμα για το δάνειο, να αγοράσει εξοπλιστικά συστήματα από τη Γερμανία και τη Γαλλία, αξίας 10,5 δισ. ευρώ.
Ο εξοπλισμός που θα προμηθευόταν η Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται πηγές προσκείμενες στη Νέα Δημοκρατία, περιλάμβανε φρεγάτες, άρματα μάχης Leopard από τη Γερμανία και μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία.
Εκείνη την εποχή, επισημαίνει η εφημερίδα, ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός είχε (θεωρητικά) το δικαίωμα να δεσμευθεί εκ μέρους της Ελλάδας, αφού, με τα τότε δεδομένα, το κόμμα του θα έμενε στην εξουσία για άλλα δύο χρόνια τουλάχιστον. Θα είχε δηλαδή αρκετό χρόνο για να νομιμοποιήσει τη συμφωνία, υπογράφοντας τα σχετικά συμφωνητικά.
Τέλος, η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι τρεις ημέρες πριν από την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο τότε υπουργός Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, ανακοίνωσε την αντικατάσταση όλων των επικεφαλής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

Πηγή

New Europe: Θέλουν την υπογραφή Σαμαρά για να προχωρήσει μυστική εξοπλιστική συμφωνία 


Σχετικά Άρθρα