Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Άγνωστα ζώα, σχεδόν αόρατα, αλλά υπάρχουν: Βρυόζωα

Four-way DNA junctionImage via Wikipedia

Άγνωστα ζώα σχεδόν αόρατα, αλλά ακόμα υπάρχουν



"Υπάρχουν σήμερα πάνω από 6 000 γνωστά είδη από βρυόζωα. Προγενέστερες μελέτες βασίστηκαν στα ορατά χαρακτηριστικά αυτών των ζώων, τα οποία δεν επαρκούν για να αποφασίσουν πώς είναι τα είδη που σχετίζονται μεταξύ τους. Για να κατανοήσουμε την εξέλιξη της bryozoans και πώς αυτές σχετίζονται με άλλα ζώα, είναι απαραίτητη η χρήση μοριακών δεδομένων, που είναι να πει το DNA ", λέει ο Judith Fuchs του Τμήματος Ζωολογίας του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ.




Όταν βρυόζωα ανακαλύφθηκαν τον 16ο αιώνα, θεωρούνταν φυτά. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι έχει ένα νευρικό σύστημα, τους μυς και ένα εντερικό σύστημα και ταξινομήθηκαν ως ζώα. Με δική τους, bryozoans του είναι ορατά με γυμνό μάτι, αλλά όπως όλα τα ζώα κοράλλι bryozoans χτίσει αποικίες που φτάνουν αρκετά εκατοστά σε μέγεθος και σε ορισμένα είδη χτίζουν τις αποικίες του πάνω από 30 εκατοστά.




Στη διατριβή της, η Fuchs έχει μελετήσει την εξέλιξη και τις σχέσεις της βρυόζωα χρήση μοριακών δεδομένων (DNA) από περισσότερα από 30 είδη bryozoan, οι περισσότεροι συγκεντρώθηκαν στη Σουηδία.Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι αυτό το ζώο ομάδα αναπτύχθηκε από έναν κοινό πρόγονο που έζησε πιθανώς στη θάλασσα. Δύο ομάδες βρυόζωα εξελίχθηκε από αυτό το κοινό πρόγονο: μια ομάδα που έμεινε στο θαλάσσιο περιβάλλον και ένα άλλο που εξελίχθηκε σε γλυκά ύδατα. Οι μελέτες του DNA της στάδιο της προνύμφης της βρυόζωα μπορεί επίσης να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση της εξέλιξης του κύκλου ζωής και προνυμφικά στάδια των άλλων πολυκύτταρων ζώων.




Μαζί με τον επιβλέποντα καθηγητή της, Matthias Obst, σε μια περίοδο τεσσάρων ετών έχει επίσης λάβει μέρος στη θαλάσσια απογραφή του σουηδικού Είδη έργο κατά μήκος της δυτικής ακτής της Σουηδίας. Η συλλογή όλων των θαλάσσιων από κάτω προς τα ζώντα ζώα, βασίζεται σε περισσότερα από 500 δείγματα από 400 τοποθεσίες.




«Βρήκαμε όσο το 120 θαλάσσια είδη bryozoan στα ύδατά μας, και πολλοί από αυτούς δεν είχαν προηγουμένως γνωστός στη Σουηδία. Βρέθηκαν, επίσης, ένα εντελώς νέο είδος βρυόζωα. Αυτό είναι ένα πολύ μικρό bryozoan με χαρακτηριστικό αιχμές στην επιφάνειά του, που περιέγραψα στην εργασία μου. "




Μέχρι σήμερα, το 45 τοις εκατό των bryozoans συγκεντρώθηκαν στην απογραφή έχουν καθοριστεί.




«Η Σουηδία έχει μια πολύ πλούσια πανίδα bryozoan. Στο επόμενο ταξίδι σας στην παραλία μπορεί να λάβει ίσως μια πιο προσεκτική ματιά στα φύκια ή βότσαλα. Αν δείτε μια άσπρη κάλυψη με μικρές τρύπες σε αυτό, έχετε βρει μια bryozoan αποικία για τον εαυτό σας. "


Υπάρχουν επί του παρόντος πάνω από 6 000 γνωστά είδη βρυόζωα. Προγενέστερες μελέτες βασίστηκαν στα ορατά χαρακτηριστικά αυτών των ζώων, το οποίο δεν επαρκεί για να αποφασίσουν πώς είναι τα είδη που σχετίζονται μεταξύ τους. Για να κατανοήσουμε την εξέλιξη της bryozoans και πώς αυτές σχετίζονται με άλλα ζώα, είναι απαραίτητη η χρήση μοριακών δεδομένων, που είναι να πει το DNA ", λέει ο Judith Fuchs του Τμήματος Ζωολογίας του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ.




Συνημμένα αρχεία
  • Οι αποικίες των πέντε διαφορετικών ειδών bryozoans, τα οποία συλλέγονται κατά μήκος της δυτικής ακτής της Σουηδίας. Φωτογραφία: Judith Fuchs.

  • Τα άτομα της bryozoan τεντώστε diaphanum Alcyonidium τα πλοκάμια τους να φιλτράρουν τα σωματίδια τροφής από το νερό. Φωτογραφία: Judith Fuchs.

Σχετικά Άρθρα