Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Βασανισμός της οικιακής βοηθού από τη Σρι Λάνκα (Κευλάνη) που κράτησε έξι μήνες στη Σαουδική Αραβία

Σρι Λάνκα: 24 καρφιά της έβαλαν στο σώμα για τιμωρία


Χωρίς ανθρωπιά κάρφωναν την οικιακή βοηθό τους στη κυριολεξία για έξι μήνες, μέχρι που κατάφερε να επιστρέψει στη χώρα της και να υποβληθεί σε πολλαπλές  εγχειρήσεις αφαίρεσης βελονών και καρφιών.

Η Αριγιαουάτι, που έφθασε τον Μάρτιο στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε σε μια τοπική εφημερίδα ότι το ζευγάρι των εργοδοτών της και τα επτά παιδιά τους την ξυλοκοπούσαν τακτικά. 

«Η γυναίκα ζέσταινε τα καρφιά και τα έδινε στο σύζυγό της για να τα μπήξει στο σώμα μου. Όταν ούρλιαζα απο τον πόνο, τα παιδιά τους μου έδειχναν ένα μαχαίρι και απειλούσαν να με σκοτώσουν», προσθέτει η άτυχη οικιακή βοηθός.


Θα πρέπει να σταματήσουμε να προσκυνούμε απολυταρχικές παραδόσεις, κοινωνίες και κράτη.


Η δύναμη του ανθρώπου και η εξέλιξη του, βασίζεται στο επίπεδο της κοινωνικότητας και της γνώσης του κοινωνικού περιβάλλοντος στο οποίο ανατρέφεται και συναναστρέφεται.

Απολίτιστα και υπανάπτυκτα κοινωνικά σύνολα παράγουν απολίτιστους και υπανάπτυκτους ανθρώπους κατά το πλείστο των περιπτώσεων.

Σκοπός μας είναι να διαδώσουμε πολιτισμό, ανθρωπισμό και γνώσεις σε όλους του μη έχοντες με τη προϋπόθεση ότι το ζητάνε οι ίδιοι. Σε καμιά περίπτωση δε πρέπει και δε μπορούμε να αναβαθμίσουμε κάποιον άνθρωπο χωρίς τη θέληση του, αλλά και κανείς δε θα πρέπει να μας επιβάλλει να μειώσουμε τις ικανότητες, γνώσεις και τον ανθρωπισμό μας ώστε να "ταιριάξουμε" σε μια ξένη προς εμάς κοινωνική ομάδα.

Σχετικά Άρθρα