Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο Παύλος ξανά μέσα στη φυλακή, οι "παύλοι" ακόμα έξω.

Επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά ότι τα ράσα δεν κάνουν το παπά, και ακόμα περισσότερο τα ράσα δε κάνουν τον άνθρωπο.

Στο όνομα της θρησκευτικής ευλάβειας, πολλοί ήταν, είναι και θα είναι ορεγόμενοι της τιμητικής διάκρισης, του πλούτου, του σεβασμού και της θέσης παραδείγματος της νεοελληνικής κοινωνίας.

Νομίζουν οι αφελείς ότι όποιος έβαλε τα μαύρα ενδύματα, αυτομάτως γίνεται και παράδειγμα προς μίμηση προς όλους τους τα χρωματιστά ενδυματα φορούντες.

Ιεροσύνη ως λέξη προέρχεται από την Jεροσύνη του Jερού (Γερού) ή αλλιώς του Δυνατού χαρακτήρα της κοινωνίας ως προς τα της αρετής προσόντα. Ο γέρος είναι μια άλλη έκφραση που στις μέρες μας χρησιμοποιήται ως τίτλος μακροζωΐας παρά ως εμπειρίας και κατοχής της αρετής των ανθρώπων.

Και άν η αρετή δυναμώνει με την εμπειρία και το καιρό, αυτό δε μπορώ να το δω στα εικοσάχρονα αμούστακα αγοράκια (άγουρα, ανέτοιμα) που λαμβάνουν σχήματα και τίτλους Jεροσύνης, με την μαγική επίθηση χειρών ενός μαυροφορεμένου, ηλικιωμένου και αjέραστου κληρικού.

Όταν οι "λαμπροί οδηγοί" του Άθωνα έκαναν γραπτές επικλήσεις προς την θεία αυτοκρατορική μεγαλωσύνη του Αδόλφου, τη στιγμή που οι συγγενείας μας πολεμούσαν ακόμα στο Ρούπελ και το Τεπελένι, μη ρωτάτε γιατί δε βλέπω κάτι Jερό ή κάτι όσιο στην ομάδα των μαυροφόρων χριστιανοταλιμπάν της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Όταν ο φόβος του διαβόλου είναι το επάγγελμα και η μεγαλύτερη τους επένδυση στη κοινωνία μας, πως περιμένετε αυτοί να έχουν κάτι το αγαθό μέσα τους όταν τα έξωθεν αγαθά προκάλεσαν ασφυξία στο πνεύμα τους;

Ο αριθμός του θηρίου ενός μυθιστορήματος που ούτε οι ίδιοι επισήμως διδάσκουν στις εκκλησίες τους, έγινε το προϊόν με τις καλύτερες πωλήσεις διαχρονικά μέσα στα παγκάρια του αιρετικού Ιουδαϊσμού.

Εάν ο Παύλος εξαπάτησε και κατεχράστηκε τα χρήματα των ενδίκως διαφωνούντων μαζί του, το κρίνει και το δικαιοδοτεί το κράτος των Ελλήνων.

Αυτό όμως που ακόμα δε κρίθηκε από κανένα δικαστήριο αν και η απάτη είναι ποσοτικώς και ποιοτικώς απείρως ανώτερη, είναι η εξαπάτηση των Ελλήνων να φοβούνται φανταστικά τέρατα, να παραδίνουν περιουσίες αμέτρητες στο βωμό των μαυροφόρων, να εγκλείνουν νεαρούς και νεαρές μέσα σε μοναστήρια για να αποφύγουν τις κακοτοπιές της κοινωνίας, λες και τα μοναστήρια είναι ακαδημαϊκά εκπαιδευτήρια με διάφανες μεθοδους και στόχους, ή ότι τα αδύναμα παιδιά (κούροι και κορασίδες) έχουν τη προστασία ενάρετων Jερών ανθρώπων που εντρυφούν μέσα στα προσευχητάρια της αγαθότητος. Πείτε το αυτό στη Χριστονύμφη του Παϊσίου αν θέλετε.

Σχετικά Άρθρα