Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Τα θαύματα του Γιαχβέ και ο ποιητής Ιασήρ.

the page contains text of Mark 2:18-26; in Mar...Image via Wikipedia Διαβάζοντας το άρθρο Στάθηκε τελικά ο Ήλιος και η Σελήνη με εντολή του Ιησούς του Ναυή;, κατανόησα ότι οι θαυματουργικές δράσεις των Εβραίων στους πολέμους τους, ήταν απλά ποιητικές ωραιοποιήσεις απλών γεγονότων, καταγραμμένες σε στίχους ασματοποιών παρά ιστορικών καταγραφών.

Και ενώ επιστημονική απόδειξη εννοείται η δικαιολογημένη αρχική κατάσταση, οι μετρήσιμες μεταβολές , το επακόλουθον αποτέλεσμα και οι μετρήσεις να είναι όχι μόνο αποδεκτές κατά τις τιμές τους και τις μεταβολές και τα αποτελέσματά τους, αλλά θα πρέπει να μπορεί ο οποιοσδήποτε άλλος επιστήμονας που ακολουθεί τις οδηγίες, να έλθει στο ίδιο αποτέλεσμα με τον ίδιο τρόπο, ο θρησκευτισμός απλά παρουσιάζει τις μεθόδους ως θαύματα μη επαναλήψιμα, απολύτως μη επιβεβαιώσιμα, από κανένα, ακόμα και από τον άνθρωπο που τα περιγράφει ως γεγονότα. (ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΝΕΑ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ).

Το άνωθεν χριστιανικό άρθρο λέει πολλά μέσω της σιωπής περί της αρχής διατήρησης της ορμής κατά τη περιστροφή των σωμάτων, περί της αρχής της αδράνειας της ύλης, περί του νόμου της βαρύτητας, περί της μεταφοράς του φωτός με τη μέγιστη ταχύτητα του στο γνωστό μας σύμπαν, με τρόπο ώστε να είναι τόσο κατανοητός όσο και τα χόρτα που μασήσανε και ξεχάσαν να μας πούνε ότι πήραν πριν αρχίσουν να ζούνε τις "αληθινές" τους εμπειρίες, που ήταν τόσο έντονες (αφού κάποια φάρμακα έχουν τοιάυτες ιδιότητες στον ανθρώπινο εγκέφαλο) ώστε να τις περιγράφουν ως "πραγματικά" γεγονότα.

«Στήθι, ήλιε επί την Γαβαών,

και συ, σελήνη, επί την φάραγγα Αιαλών.

Και ο ήλιος εστάθη και η σελήνη έμεινεν,

Εωσού ο λαός εξεδικήθη τους εχθρούς αυτού.

Δεν είναι τούτο γραμμένο εν τω βιβλίω του Ιασήρ

Ιησούς Ναυή 10.11-13


«Και εθρήνησεν ο Δαβίδ τον θρήνον τούτον επί τον Ιωνάθαν... και παρήγγειλε να διδάξωσι τους υιούς Ιούδα τούτο το άσμα του τόξου, ιδού είναι γεγραμμένον εν τω βιβλίο του Ιασήρ

Β΄ Σαμουήλ Α΄17


Enhanced by Zemanta

Σχετικά Άρθρα