Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η μεσαία τάξη, οι αριστοκράτες, οι θρησκευτικοί ταγοί, οι ελευθεροτέκτονες και οι οικονομικές κρίσεις




Στα πλαίσια αυτής της σύγχρονης οικονομικής αναταραχής, όπου οι φτωχοί πτωχεύουν, οι αστοί μικροαστεύουν, τα "λευκά κολλάρα" λερώνουν και χρωματίζονται, και οι ολιγάρχες πλούσιοι πλουτίζουν, θα ήθελα να σας επαναφέρω κάποιες παλαιότερες περιπτώσεις οικονομικής και κοινωνικής κρίσεως.

Από την εποχή του Κυλώνειου Άγους, έχουμε περιπτώσεις όπου η ισχυρή οικονομικά τάξη φοβάται την ανάπτυξη της μεσαίας τάξης, βλέποντας την ως ανταγωνιστική και με βλέψεις αντικαταστάσεως της άρχουσας τάξης.

Η στάση του Νίκα, η σφαγή στον ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης είναι και αυτές καταστάσεις που έχουν τις ρίζες τους στην διατήρηση του κατεστημένου σχήματος διοίκησης.

Στα χρόνια της σκοταδιστικής επικράτησης των αρχόντων δια μέσω της θρησκευτικής και φεουδαρχικής καταπίεσης του λεγόμενου μεσαίωνα, κάποιοι εμφανίστηκαν να είναι όχι απλά χρήσιμοι αλλά και αναντικατάστατοι για τους φεουδάρχες και τους χριστιανοδικτάτορες των ψυχών των Ευρωπαίων.

Αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους μάστορες, κατασκευαστές, τέκτονες και αρχιτέκτονες οι οποίοι ήταν η κοινωνική ομάδα που έκτιζε παλάτια, οχυρά, κάστρα, επισκοπεία, μοναστήρια και ναούς. Κανένας άλλος αγράμματος δε μπορούσε να κάνει αυτά που έκαμναν αυτές οι τεχνοκρατικές ομάδες.

Και έτσι απέκτησαν δύναμη δια της τεχνογνωσίας και δια αυτής και οικονομική ευρωστία, κατατάσσοντας τους σε μία ανώτερη από τους αγρότες, εμπόρους και εργάτες τάξεις αλλά κατώτερους από τους τα μεγάλα κεφάλαια έχοντες επισκόπους, φεουδάρχες και καρδινάλιους.

Ακόμα και οι τα φέουδα κατέχοντες ήταν μακράν από την ικανότητα γραφής και ανάγνωσης (π.χ. Καρλομάγνος).

Αυτοί έφτασαν σε σημείο να ευημερούν, έγιναν ημιανεξάρτητοι μέσα στις κοινωνίες των κυρίων της γης και των κυρίων των συνειδήσεων.

Αυτός ήταν και παραμένει ό κύριος λόγος διωγμού των ελευθεροτεκτόνων από εκείνη την εποχή. Προσπάθησαν να τους κατηγορήσουν για μαγείες, αιρέσεις, συνομωσίες και απαρνήσεως της εξουσίας. Η τιμωρία ήταν καύση στη πυρά. Ο αληθινός λόγος ήταν η οικονομική ανεξαρτησία και η τεχνοκρατία που με μεγάλους κόπους αποκτήσαν.

Αυτός ο πολιτικός διωγμός τους ανάγκασε να γίνουν μυστικές οργανώσεις, να απαγορεύουν τον οποιοδήποτε εκτός του συναφιού τους να γνωρίζει τις τέχνες τους και τις μεθόδους τους.

Όταν ο διωγμός έγινε θρησκευτικός, αυτοί βρεθήκαν να είναι εκτός της άρχουσας χριστιανικής συναγωγής και ως εκ τούτου αναγνωρίσαν ένα φίλιο πρόσωπο προς αυτούς εκείνη την εποχή ως τον μέγα θεό τον υιό του τέκτονα όπως αναφέρεται μέσα στα χριστιανικά ευαγγέλια ο Ιησούς.

Έτσι γεννήθηκε ο πατέρας του Ιησού να ονομάζεται από αυτούς με ένα φίλιο τρόπο ως προς το επάγγελμά τους και τον λέγανε Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος. Ο διωγμός μιας τεχνοκρατικής τάξης Ευρωπαίων γέννησε μια εβραιοχριστιανική αίρεση.

Μέχρι και σήμερα οι χριστιανοί οι οποίοι κάψανε και διώξανε τους μάστορες των ναών τους, τους έχουνε ομοιάσει με όντα της κόλασης. Παράδοξο θα μου πείτε; Καθόλου δεν είναι για μένα. Ο χριστιανισμός είναι μια κλειστή μορφἠ σκέψης που κάθε τι το σκεπτόμενο το διώκει μανιωδώς.

Οι φεουδάρχες απομάκρυναν τον κίνδυνο να χάσουν τη κουτάλα αλλά και το καζάνι και το ταψί του έτοιμου φαγητού που οι πτωχοί δίναν πλουσιοπάροχα σε αυτούς.

Και θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά με το σήμερα;

Η απάντηση είναι ότι είναι απλή επανάληψη των γεγονότων της θεωρίας με αλλαγή των προσώπων, τεχνών και ημερομηνιών στην Ευρώπη.

Η οικονομική κρίση οργανώθηκε από τους πολυδισεκατομμυριούχους αγνώστους (γνωστούς), που είδαν πάλι την τεχνολογία να ακμάζει σε βαθμό που δε μπορούσαν να ελέγξουν και έπρεπε να πληρώνουν αρκετά για να έχουν τις υπηρεσίες των σύγχρονων τεχνοκρατών.

Ξανά δημιουργήθηκε μια τεχνοκρατική μεσαία τάξη που ευημερούσε. Ξανά οι σύγχρονοι φεουδάρχες βάλανε τα κανόνια τους εναντίον της μεσαίας τάξης λόγω ψυχολογικών φοβισμών ανατροπής της τάξης τους.

Το ότι μία κοινωνία αναπτύσεται με τους πιο γοργούς ρυθμούς όταν υπάρχει ισχυρή και λειτουργική μεσαία ταξη, αυτό είναι ένας παράγοντας που δεν έχουν μυαλό οι πλούσιοι να καταλάβουν, αλλά και αν το καταλάβουν, τότε η έλλειψη γνώσεων που έχουν τους προκαλεί πανικό και ξεκινούν πόλεμο ενάντια στους έξυπνους ανθρώπους που μπορούν και γίνονται τεχνοκράτες.

Για παράδειγμα να σας πω ότι ήταν οργανωμένο σχέδιο σε όλη την Ευρώπη εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια, δείτε το προϊόν της βιομηχανικής παραγωγής σε όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες τα τελευταία τριάντα χρόνια, και παρατηρήστε την τάση μείωσης του όγκου βιομηχανικών ειδών, το κλείσιμο των εργοστασίων, την απομάκρυνση των οικονομιών από μακροχρόνια επενδυτικά έργα έρευνας και τεχνολογίας.

Έτσι όμως το κεφάλαιο δεν έχει μέσα αναπαραγωγής πλούτου, οι τεχνοκρατικές θέσεις μειώνονται, η παραγωγή αγαθών ελαχιστοποιείται, το κεφάλαιο μπαίνει σε επενδύσεις με πολίτιμα μέταλα, παρά σε παραγωγικές διαδικασίες.

Η μείωση του κόστους στο ρουχισμό, δεν επιτεύχθηκε από αυτοματοποίηση και μελέτη παρά από μεταφορά των εργοστασίων σε πάμφθηνες χώρες εργατικών χεριών.

Πάμφθηνα μπορεί να είναι τα προϊόντα σε σχέση με την προηγούμενη μέθοδο, αλλά γίνονται πανάκριβα και απλησίαστα όταν ο Ευρωπαίος χάνει την εργασία και το εισόδημα του. Ούτε τα πάμφθηνα πλέον θα μπορούν να πωληθούν στις χώρες που επέβαλαν ανεργία οι μεγιστάνες του χρήματος. Θα μου πείτε ότι χάνουν και αυτοί δηλαδή από την κακομοιριά του κόσμου όλου. Ναι, είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν μυαλό οι μεγιστάνες να καταλάβουν ότι και οι ίδιοι χάνουν.

Η διαφορά είναι ότι ενώ ο εργαζόμενος φτάνει στο έσχατο σημείο της εγκληματικότητας κατά άλλων ή κατά του εαυτού του όταν μειωθεί τελείως η συμμετοχή του στη παραγωγή, ενώ ο μεγιστάνας λέει ότι είχε μια όχι τόσο καλή περίοδο στα οικονομικά του.

Σιγά να μη κόψει τη βραδυνή σαμπάνια γιατί δεν έγινε πιο πλούσιος.

Αλλά όταν οι μεσαίες τάξεις καταστραφούν, τότε δε θα υπάρχει έξυπνος άνθρωπος να σπουδάσει ιατρός, τέκτονας, οδοντίατρος, φαρμακοποιός και ότι και να θέλει ο πάμπλουτος κόσμος θα πρέπει να το λύνει μόνο με χρήμα και χρυσό.

Πονάει το δόντι; μάσα και κανένα χιλιοδόλλαρο να σου περάσει!

Πονάει η μέση; κάτσε σε χρυσή καρέκλα να τραβήξει το πόνο!

Χάλασε η στέγη του παλατιού; ράψε χιλιοδόλλαρα και κάνε μια τέντα μόνος σου.

Γενικά η παπαβομάρα των υπερπλουσίων καταστρέφει τον κόσμο εδώ και χιλάδες χρόνια.

Περαστικά τους.

Σχετικά Άρθρα



1 σχόλια:

Γιώργος Σιδηρούντιος είπε...

Πολλά σωστά είπατε εδώ αγαπητέ. Το σημαντικότερο για 'μένα είναι το ότι είδατε και εσείς ότι το λεγόμενο "κεφάλαιο" δεν έχει ούτε την παιδεία ούτε τις ικανότητες που ο πολύς κόσμος νομίζει.