Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Galileo Galilee, Ο Γαλιλαίος και ο θρησκευτικός δογματισμός.

A replica of the earliest surviving telescope ...Image via Wikipedia
Galileo Galilee. Science and religious dogmatism.

Επανέρχεται το θέμα της θέσης των επιστημονικών ερευνών και των θρησκευτικών δογματισμών.

Η "αλάθητη παπική" γνώμη περί επιστημονικών θεμάτων έχει φτάσει σε κωμικοτραγικά επίπεδα, που ακόμα και τώρα αρνούνται να αποδεχθούν τα λάθη τους που μόνο στη φαντασία και στις περιγραφές άσχετων λογογράφων της βίβλου βασίζονται ακόμα και σήμερα.

Όταν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις επιβάλλονται και γίνονται νόμοι της κοινωνίας, τότε φθάνουμε σε σκοταδιστικές κυβερνήσεις που με το φόβο και τις απειλές προσπαθούν να ελέγξουν συνειδήσεις και πνεύματα ελεύθερης σκέψης.

Ο ανίκανος ηγέτης, προσπαθεί είτε να εμφανίσει τους άλλους ως ανίκανους η να τους καταστήσει ανίκανους με απειλές, φυλακίσεις, βιαιοπραγίες και δολοφονίες.

Ο θρησκευτικός άνθρωπος θα πρέπει να ελέγχει τα όρια των πράξεων του, και να μη τα μεταφέρει στη δημόσια ζωή και λειτουργία, παρά να τα έχει μόνο για θρησκευτικούς οίκους, ιδιωτικούς χώρους και όχι ως επιβλητέα προς άλλους  πρακτική.

Ο μύθος του Αισώπου περί της αλεπούς που έχασε την ουρά της είναι πολύ σχετικός με αυτή τη προσπάθεια προσηλυτισμού.  Ο μύθος λέει ότι η αλεπού θέλει να περάσει το πάθημα της ως μόδα, έτσι ώστε να μη νιώθει μοναχική στην εμφάνιση, αλλά να παρουσιάζει την μοναχικότητα της ως μοναδικότητα , άρα και κάτι που και άλλοι θα έπρεπε να νιώσουν ότι θα ήταν μοναδικό να το έχουν, και έτσι η κολοβή αλεπού, να ανταλλάξει το αίσθημα της μοναξιάς και διαφοροποίησης, με αυτό της πρωτοπορίας σε ένα νέο κίνημα, άρα και αίσθημα υπερηφάνειας.

Και όταν η κολοβή αλεπού είδε ότι δε περνά η διαφήμιση της, τότε πήρε το τσεκούρι (ιερά εξέταση) και άρχισε να κόβει τις ουρές από τις μη συμμορφωμένες αλεπούδες.

Τα εγκλήματα που βασίζονται σε θρησκευτικές πεποιθήσεις ή σε νόμους που βασίζονται σε θρησκευτικές επιλογές, είναι εγκλήματα κατά της νοήμωνος ανθρωπότητας.

Αυτές οι κινήσεις των θρησκευτικών οργάνων καθοδήγησης παρουσιάζουν το εμπόλεμο πνεύμα κατά της επιστημονικής κοινότητας.

Τα παρακυκλώματα των θρησκευτικών ταγμάτων παρουσιάζουν ακόμα και τώρα το Γαλιλαίο ως μέλος μιας άλλης θρησκευτικής οργάνωσης (Μασονία), που δείχνει μια προσπάθεια θόλωσης της πραγματικής πηγής του πολέμου,  που είναι η αντίθεση των δογματισμών με τη πρακτική της θεωρητικής έρευνας και εναπόδεικτης μελέτης.
Enhanced by Zemanta

Σχετικά Άρθρα