Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥ ΤΑΝΚ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ... εθνικισμός και πολιτική.

Krini Village GreeceImage via Wikipedia
Ενώ οι λεγόμενοι "εθνικιστές" έχουν τη δύναμη να το παίζουν δυνατοί και ετοιμοπόλεμοι κατά των συμπατριωτών, και όμαιμων Ελλήνων, στέλνανε τα άρματα στο Πολυτεχνείο μέσα στην Αθήνα, σε λίγους μήνες αργότερα αφαίρεσαν και τη παραμικρή στρατιωτική δύναμη από τη Κύπρο αφού είχαν ήδη προδώσει τους Έλληνες της Κύπρου, καλώντας τους εαυτούς τους Σωτήρες του έθνους.

Ο αυτόματος συναγερμός των ραντάρ της Τανάγρας άρχισε να χτυπά νωρίς τα ξημερώματα κατά τις 2:45 την νύχτα προ της εισβολής.

Ο Σωτήρης (Σερραίος πιλότος στη Τανάγρα την εποχή εκείνη) μου έλεγε:

"Τρέξαμε όλοι οι πιλότοι στα αεροπλάνα μας μέσα σε τρία λεπτά, αλλά δε περιμέναμε ότι ο διοικητής μας ήταν εκεί ενήμερος να μας λέει (παραπλανάει) ότι ο συναγερμός ήταν δοκιμαστικός.

Αλλά ο συναγερμός συνέχισε να χτυπά σε τακτά χρονικά διαστήματα όλη τη νύχτα. Κανείς μας δε κοιμόταν, ξέραμε ότι δε γίνονται συνεχόμενοι δοκιμαστικοί συναγερμοί όλη τη νύχτα. Μπορεί να μας είχαν για τελειωμό σκεφτόμασταν ότι τα τουρκικά μαχητικά θα μπορούν να βομβαρδίσουν τη Τανάγρα και οποιοδήποτε άλλο στόχο, αφού οι ουρανοί ήταν άδειοι από Ελληνικά μαχητικά.

Το πρωί μάθαμε για την απόβαση, τα νέα έφτασαν, αν και οι αξιωματικοί μας δεν ήθελαν να μάθουμε τίποτα εμείς.

Αργότερα κάποιοι μάθανε από τη Κρήτη ότι ο 6ος Στόλος μαζί με Εβραϊκές φρεγάτες, είχαν μπλοκάρει τη θαλάσσια οδό προς τη Κύπρο και έτσι κάποιοι πατριώτες πλοίαρχοι που είχαν αποπλεύσει από τη Κρήτη, υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν μετά από τις απειλές των ξένων και τις διαταγές του ΓΕΝ.

Προδοσία, οργανωμένη προδοσία λέγαμε αναμεταξύ μας".

Ακούγοντας τις θέσεις του Κ. Πλεύρη και έχοντας γνώση ότι υπηρετούσε στην Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών με διευθυντικό βαθμό, και έχοντας υπ' όψιν τις θέσεις του ότι οι Έλληνες μόνοι τους μπορούν και πρέπει να καταφέρουν ότι εθνικά θέλουν να πετύχουν, αρχίζω να έχω σοβαρές απορίες για το τι είναι εθνικισμός, ποιες είναι οι πρακτικές και ποιες οι πολιτικές του.

Εάν η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες είναι αντίθετο με το Ανήκουμε εις τη Δύση, τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι εθνικιστής περισσότερο από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε τη χώρα σε μια Ευρωπαϊκή συμμαχία, δυναμώνοντας τη χώρα, άρα ήταν εθνικιστής.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου δίνοντας εντολή να βυθίσουν το Χόρα, ακύρωσε τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, άρα ήταν και αυτός εθνικιστής.

Εάν οι απριλιανοί δικτάτορες χρειάζονται τις δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και τον Εβραϊκό στόλο για να διώξουν τον βασιλιά που τους διόρισε και να δώσουν τη μισή Κύπρο στη τουρκική κατοχή, τότε αυτοί είναι οτιδήποτε άλλο από εθνικόφρονες.

Εάν οι κομμουνιστές θέλανε τη Μακεδονία στη κατοχή του Κόκκινου Στρατού, τότε και εκείνοι δεν είναι εθνικόφρονες.

Εάν ο Ελευθέριος Βενιζέλος τριπλασίασε την εθνική επικράτεια, τότε εκείνος ήταν εθνικιστής.

Εάν στα Ίμια δεν έχουμε πλέον δικαίωμα να υψώσουμε την Ελληνική σημαία, τότε και ο Κωνσταντίνος Σημίτης μαζί με τους συνεργάτες του δεν είναι εθνικιστές.

Εάν ο Ι. Μεταξάς διέταξε την παράδοση του Ρούπελ και όλων των οχυρών της Ανατολικής Μακεδονίας στο Γερμανικό και Βουλγαρικό στρατό το 1916 με σύμφωνη γνώμη του τότε Βασιλιά, γιατί τα οχυρά αποκαλούνται γραμμή Μεταξά; Γιατί λέγεται εθνικόφρονας και από ποιους;

Οι λεγόμενοι αναρχικοί που βασικά είναι βάνδαλοι (κατά το ποιόν και όχι κατά το γενετικό) με τις καταστροφές που προξενούν βοηθούν στη καλυτέρευση του έθνους; Τι να πούμε και για τους δημοσιογράφους που διαφημίζουν δωρεάν τις πράξεις βίας; Τι να βάλουμε στο μυαλό μας και για τους πολιτικούς που βασίζονται στην αρνητική διαφήμιση των πράξεων των "αναρχικών"; Είναι "βαλτοί" όπως οι κουκουλοφόροι αστυνομικοί ή είναι "αυθόρμητοι";

Στη περίπτωση του Κ. Πλεύρη που ήταν ένας υπάλληλος συλλογής πληροφοριών προς τη προώθηση των εθνικών συμφερόντων και την επιμονή του να θέτει την Ελλάδα ως μονομάχο στη κοινωνία των εθνών και των συμφερόντων τους, αρχίζω να αναρωτιέμαι εάν ξέρει το πόσο μας αδικούν οι σύμμαχοι μας και το πόση λίγη αξία διπλωματική έχει η χώρα μας, ή ότι δεν έχει γνώση ότι χωρίς ανταλλάγματα δεν υπάρχουν συμμαχίες.

Μπορεί ένας ασυμβίβαστος συλλέκτης πληροφοριών που στο τέλος ο ίδιος πιστεύει ότι δεν είχαν και τόση διπλωματική αξία, να κάνει πολιτική και διπλωματική καριέρα και να περιμένει να είναι επιτυχημένη;

Τι σημαίνει εθνικόφρονας; Τι πολιτικές εκφράζουν έναν αληθινό πατριώτη πολίτη ή πολιτικό; Πως εκδηλώνονται οι πρακτικές της εθνικής συνείδησης χωρίς να καταστρέφονται οι πολιτικές εθνικής συνείδησης;

Έχω δηλώσει τόσες πιθανές περιπτώσεις εθνικοφροσύνης και πατριδοκαπηλίας. Πείτε μου παρακαλώ


Enhanced by Zemanta

Σχετικά Άρθρα