Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

InfoWar / Ὀσο εσύ κοιμάσαι ...

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

σχόλια στην ανάρτηση: Η ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Indo-European chickpeas (3 kg)
Indo-European chickpeas (3 kg) (Photo credit: quinn.anya)

Παρατηρώντας την ανάρτηση η αρχαιολατρία σήμερα δεν μπόρεσα να κρατήσω τις σκέψεις μου περί των ανίκανων να διαβάζουν και να ομιλούν Ελληνικά οι ελληνόφωνες χριστιανοί ελληνικής υπηκοότητας κάτοικοι της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 • Χωρίς την κατανόηση των λέξεων θεός και ψυχή, χωρίς την θέσπιση ορισμού για αυτές τις κενές έννοιες, άνθρωποι πιστοί αλλά ριχοί στην αναζήτηση και κατανόηση, προσπαθούν να "ερμηνεύσουν" τα ορατά, αόρατα, σκέψεις και πράξεις.

Μη περιμένεις ποτέ να κατανοήσεις εαν δε μάθεις να παρατηρείς μετρήσιμα, ορίζοντας μέτρα και σταθμά χωρίς να τα θέτεις και εκείνα ως αμετάβλητα.

Ο κόσμος ήταν, είναι και θα είναιι είτε είμασταν εμείς εδώ είτε όχι.

Και αν κατανοήσεις ότι "Πάντων μέτρον άνθρωπος" τότε θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι σκέφτεσαι, πότε, γιατί , που, πότε, πως.

Πριν κατανοήσεις τις συμπεριφορές και τις εκφράσεις του εαυτού σου , να είσαι σίγουρος ότι κανένας άλλος δε θα σε κατανοήσει.

Ο ορφισμός ήταν μια παράταξη , κίνημα που ήταν και πέρασε, έτσι είναι και ο χριστιανισμός , σε λίγο και αυτός θα είναι μέρος των ιστορικών βιβλίων, όπως και τόσες άλλες θρησκείες. Εάν μπορούσες να δεις την ιστορική του πορεία, θα καταλάβεις ότι ξεκίνησε ως επαναστατικό κίνημα, έγινε μόδα στους σκλάβους και τους στρατιώτες, έλαβε δύναμη και πολιτική εξουσία, δυνάστευσε λαούς, ξερίζωσε άλλόθρησκους, έκλεψε και βασάνισε "άπιστους", και πριν από διακόσια χρόνια μετά από την αποβολή του από τους ευρωπαϊκούς λαούς, έγινε ο αμνός του θεού ο άκακος χριστός. Και η κατηφόρα προς τον "Κεάδα" της ανθρώπινης ιστορίας μόλις άρχισε. Σε λίγο περιμένουμε και την κεαδική πορεία του ισλαμισμού, αλλά εκεί ακόμα βρίσκονται στη φάση του αποκεφαλισμού των άπιστων, που είναι ίδια με την εποχή που περιγράφει ο Γεμιστός Πλήθων για την χριστιανική αυτοκρατορία.

Τα περί δαιμονισμών ισχύουν και στους ισμαηλίτες, λές δηλαδή ότι και εκείνοι έχουν αληθινή πίστη; Προσέφερε κανείς εγκεφαλογράφημα και εξετάσεις ορμονών στο παθόντα φίλο; Ονομάζεις την εξω ομολόγηση ως θεραπευτική αγωγή; Ονομάζεις την ορθοδοξία σωστή ζωή; έχεις ζήσεις σε μοναστήρι; Δε μιλώ για επίσκεψη. Έχεις δει τις ποσότητες βαρβιτουρικών που καταναλώνουν οι άγιοι καλόγεροι και έχουν ιλαρό πρόσωπο; έχεις ακούσει να μιλάνε γαι το πόσα θα χρεώσουν σε ποιον για τις προσευχές τους; Έχεις δει ποτέ τον αγιότερο χριστιανό να ξεσκεπάζει τις ανωμαλίες που γνωρίζει και να ζητά κάθαρση της πονηριάς από τους σύμβιους καλόγερους, ιερείς, επισκόπους και αρχιεπισκόπους; Ο καλύτερος χριστιανός αλλάζει κουβέντα όταν μιλάμε για αποδειγμένα σκάνδαλα και αδικίες χριστιανών, και ο καλύτερος χριστιανός μας παραπέμπει στο "θεό" του για απόδοση ευθύνης και σοφρωνισμού. Στα δικαστήρια αυτό είναι κολάσιμο ως παρεμπόδιση απόδοσης δικαιοσύνης. Ο καλύτερος χριστιανός είναι αντικοινωνικός στη συμπεριφορά του όταν πρόκειται για κάθαρση από τις αδικίες. Και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει μαι κοινωνία εγωιστική και άδικη, είναι η αδιαφορία. Αυτό προσέφερε στους Έλληνες ο χριστιανισμός: τους έκανε εγωιστές και ιδιώτες (idiots in english).

"Εσύ θα σώσεις το κόσμο; κοίτα την πάρτη σου ! μετανόησε για τα δικά σου και άσε τους άδικους να αδικούν. θεός είσαι ; "

Δηλαδή πρέπει να είσαι θεός για να περιορίσεις τις αδικίες που γίνονται μέσα στη χώρα σου, τη πόλη σου, τη γειτονιά σου , την οικογένειά σου ή μέσα στο μυαλό σου; Εάν χρειαστεί εγώ σου λέω τότε ότι είναι υποχρέωση σου να γίνεις θεός και να πατάξεις την αδικία.

Κάτι που στην "εξομολόγηση" (κοινωνική κατασκοπεία) δεν θα σου επιτρέψει κανένας μαυροφόρος θεός, δε θέλουν να χάσουν την εξουσία της σκέψης σου που τους έδωσες με μεγάλη χαρά !

Εαν ο χριστιανισμός είναι η αγνή σκέψη ενός παντοδύναμου και αγαθού θεού, τι τα θέλουν τα χρυσόβουλα,τα κτήματα και τα πολύτιμα ενδύματα αι "αγαθοί" ακόλουθοι του θεού εκείνου;

Διχασμένες προσωπικότητες είναι οι ίδιοι , παγιδευμένοι στις ανέραστες , και αδόκιμες ιδέες τους, για αυτό και αναζητούν τις λύσεις των προβλημάτων και αναζητήσεων τους στις παρακλήσεις σε άλλες υπαρκτές ή μη οντότητες. Απαλλάξανε τους εαυτούς τους από την κριτική σκέψη και έρευνα.

Τα φόρτωσαν στον κόκκορα !!!

amfipolis
 • Το πρόβλημα που έχεις και παράγει τόσα άλλα στη σκέψη σου , είναι ότι αναζητάς το σωστό δόγμα για να πορευτείς κρίνοντας με βάση ένα δόγμα το ποιος ανήκει στο δόγμα που διάλεξες και ποιοι δεν ανήκουν σε εκείνο τό δόγμα. Ο σκεπτόμενος επιστήμων δεν έχει πίστη και δογματική συμμαχία με ιδέες και κατανοήσεις. Είναι ανοικτός σε κάθε νέα μέθοδο και πειραματίζεται με τα πάντα. Κάτι που ένας θρησκευτικά κολλημένος δε θα ανοίξει τα βιβλία προσευχών άλλης θρησκείας για να τα χρησιμοποιήσει.
amfipolis
 • ο βωμός έχει επιγραφή "τοις αγνώστοις θεοίς". ο ενικός ανήκει στη φανταστική σφαίρα των χριστιανών που έτσι κατασκευάζουν είδωλα και είναι η νέα κακή μορφή ειδωλολατρίας. Κανένας νόμος της λεγόμενης ορθοδοξίας δεν ισχύει εάν δεν υπογραφεί από τον ρωμαίο αυτοκράτορα. Σε εκείνον το θεσμό (αυτοκράτορα) ανήκει η θρησκεία και η βούλα του χριστιανισμού. Κάθε τι που υπογράφτηκε, έχει επιβληθεί και τα άλλα καταδικάστηκαν με νόμους των αυτοκρατόρων.
amfipolis
 • ο βωμός έχει επιγραφή "τοις αγνώστοις θεοίς". ο ενικός ανήκει στη φανταστική σφαίρα των χριστιανών που έτσι κατασκευάζουν είδωλα και είναι η νέα κακή μορφή ειδωλολατρίας. Κανένας νόμος της λεγόμενης ορθοδοξίας δεν ισχύει εάν δεν υπογραφεί από τον ρωμαίο αυτοκράτορα. Σε εκείνον το θεσμό (αυτοκράτορα) ανήκει η θρησκεία και η βούλα του χριστιανισμού. Κάθε τι που υπογράφτηκε, έχει επιβληθεί και τα άλλα καταδικάστηκαν με νόμους των αυτοκρατόρων.

amfipolis

 • Εάν διάβαζες και τα πρακτικά της πρώτης χριστιανικής συνόδου, θα ήξερες ότι οι τριακόσιοι και επίσκοποι, κατέθεσαν πάνω από 2000 διαφορετικές θεωρίες και πάνω από δέκα ονόματα για το νέο τους θεό, και ο Ευσέβιος ήταν ο αρχηγός την προπαγάνδας και κατασκευαστής της αυτοκρατορικής θρησκείας με βάση το κατασκευασμένο όνομα "χρηστός" με ήτα.

amfipolis

 • συγνώμη αυτός δεν είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος, αυτός είναι ο μη σκεπτόμενος. Κάτσε γιατί μου τά έχεις κάνει να μην πω. Καταρχήν ο Ηράκλειτος έλεγε εξ ενός είναι τα πάντα. Αλλά εαν ακολουθούσε την επικουρική φιλοσοφία, είναι άλλο θέμα. Τόσοι άλλοι φιλόσοφοι δηλαδή ακυρώνονται. Ερμήςε Τρισμέγιστος. Ασκληπιός (ο Θεός), Σωκράτης, Πλάτωνας, Ορφικοί φιλόσοφοι, κ.τ.λ..... δηλαδή θα μας τρελάνετε παντελώς? πάτε να διαβάσετε και να κανα σωστό βιβλίο από την αρχαιότητα. ομ Αριστοτέλης δηλαδή ήταν λάθος?

MrAlexdive in reply to amfipolis

 • Μάθετε Ελληνικά. Δαίμων είναι επίπεδο αρετής και όχι γιαχβικό / αλλαχικό τζιν. Μιλάτε λέξεις ελληνικές αλλά δεν είστε Έλληνες. Δεν έχετε ελληνική παιδεία. Σταματήστε να εξευτιλίσεστε. Αλλάξτε τη γλώσσα σας σε κάτι που ταιριάζει στο χριστιανισμό.

amfipolis

 • Έχεις καταλάβει ότι ο νέος Έλληνας, ξεκίνησε από την εποχή του Ηράκλειτου, και η λέξη θεός δεν περικλύει τίποτα μεταφυσικό; Ο Νεοέλληνας που ορίζεται από το πνεύμα του Ηρακλείτου, έφερε την επιστημονική παρατήρηση και την επιστήμη, καταστρέφοντας τις δισειδαιμονίες και θρησκευτικές αλογίες. Ο σκεπτόμενος Άνθρωπος δεν έχει δόγματα και κυρίους.

amfipolis in reply to MrAlexdive


 • Εάν γνώριζες Ελληνικά, και όχι ελληνόφωνα χριστιανικά, θα μπορούσες να ξέρεις νο νόημα της λέξης "θεός" στην Ελληνική της μορφή. Η ελληνόφωνη χριστιανική κουλτούρα, δεν έχει γνώση ή μύηση στον Ελληνισμό, και αντί για κατανόηση των λεγομένων, πάσχουν από φαντασιόπληκτες ερμηνείες. Πρώτα να μάθετε Ελληνικά, και μετά να μιλάτε για νοήματα. Ούτε τη λέξη "πρόβλημα" οι χριστιανοί δε γνωρίζουν το ελληνικό της νόημα, και μετά προσπαθούν να ασχοληθούν με προβλήματα.

amfipolis in reply to MrAlexdive

 • Και εάν ήσουν μελετητής , θα ήξερες ότι ο τρισμέγιστος Ερμής της Αιγύπτου είναι ο ίδιος ο Δίας. Αλλά δε νομίζω να έχεις μελετήσει Μαλάλα ; 
(Εδώ παρέθεσα ένα εκ προ μελέτης λάθος, θέτοντας τον υιό του Δία, Ερμή Τρισμέγιστο ως τον  ίδιο τον Δία. Και από την απάντηση κατάλαβα ότι δεν έχει σχέση με τα κείμενα ο απαντών αφού δεν είχε την δυνατότητα να καταγράψει το λάθος. Τι έχουνε τα Έρμα και ψοφάνε !!! Ξέρει κανείς ελληνόφωνος τι σημαίνει "έρμα"; )

amfipolis in reply to MrAlexdive 

 • ΟΥΣΙΑΣΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΔΕΙΟΞΗ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣ. ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΓΜΑ ΣΑς ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ,... ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ???? ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ??? 

MrAlexdive in reply to amfipolis 


Σχετικά Άρθρα