Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Καρκίνος: Σε κυταρικό επίπεδο τομογραφίες σύντομα

Σε λίγο καιρό οι αξονικές τομογραφίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ανάλυση μέχρι και σε κυταρικό επίπεδο (νεύρωνες εγκεφάλου ή κύταρα ).

Μια ομάδα από 50 επιστήμονες όλων των τομέων επιστήμης , έχει λειτουργήσει πειραματικά ένα τομογράφο με εξελιγμένης μορφής εικονοληψία και μαθηματική ανάλυση σε κυταρικό επίπεδο καρκινόματα.

Οι χειρουργοί ιατροί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι όχι απλά ενθουσιασμένοι με την επίτευξη αυτή αλλά και χαρούμενοι ότι οι διαγνώσεις καρκινωμάτων θα μπορούν να γίνονται στα πρώτα στάδια εμφάνισης, όπου μπορεί ανά περίπτωση να χρειάζεται και μόνο φαρμακευτική αγωγή όταν θα παραχθούν και φάρμακα εξειδικευμένης θεραπείας, ή τουλάχιστον μια μικροεπέμβαση που θα μπορεί κατά περίπτωση και γίνει με τοπική αναισθησία.

Οι δυνατότητες που θα προσφέρει η τρισδιάστατη φωτογράφιση σε κυταρικό επίπεδο είναι εκατό χιλιάδες φορές ακριβέστερη από την σημερινή ανάλυση των τομογράφων που μπορούν να καταγράψουν καρκινώματα ενός εκατοστού του μέτρου ώς ελάχιστα αναγνωρίσιμους όγκους.

Ας ελπίσουμε ότι η εφαρμογή τους θα γίνει σύντομα προσβάσιμη σε κάθε αντικαρκινικό νοσοκομείο.

Εύγε στο ίδρυμα UCL του Λονδίνου , και με ευχές για ακόμα καλύτερα επιτεύγματα.

Σχετικά Άρθρα