Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Θρησκευτική λοταρία του "παραδείσου" : Υπάρχει έστω και ένας τυχερός γι αυτό το λαχείο;

A simplified chart of historical developments ...
A simplified chart of historical developments of major groups within Christianity. (Photo credit: Wikipedia)
English: Chart of Muslim Denominations, as des...
English: Chart of Muslim Denominations, as described at Islamic schools and branches. (Photo credit: Wikipedia)
Οι μουσουλμάνοι έχουν μια λίστα από μερικές χιλιάδες παρατάξεις που πολεμούν και σκοτώνονται μεταξύ τους και πιστεύουν ότι μόνο μία παράταξη θα πάει στο παράδεισο.

Οι χριστιανοί έχουν τις δικές τους λίστες από πολλές χιλιάδες παρατάξεις που αλληλοαναθεματίζονται και πιστεύουν ότι μόνο μία παράταξη θα πάει στο παράδεισο.


Και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι είναι ότι οι θρησκείες τους απαγορεύουν το τζόγο και τα στοιχήματα και τις λοταρίες.

Κάτι δηλαδή το λογικά απαράδεκτο αλλά κοινωνικά παραδοσιακά δεδομένο, ονομάστηκε ηθικό και πηγή ηθικής για τις μικροκοινωνικές ομάδες ανθρώπων.

Έγινε τόσο ισχυρό, που στο όνομα αυτής της ακατέργαστης κα αδόκιμης συνειρμολογίας (αρνούμαι να πω λογικής λόγω της έλλειψης λόγου και διαλόγου και αποδεικτικής μεθόδου), κοινωνίες σφάζονται για του .... την πίστη την "αγία" , λες και καταλαβαίνουν τι ακριβώς σημαίνει αγία.

Οι θεοφοβούμενοι στη πραγματικότητα είναι κοινωνιοφοβούμενοι και ενδόμυχα απλώς φοβούμενοι. Αυτοί είναι οι ευκόλως διαχειριζόμενοι υπήκοοι και τους ονομάζω υπήκοους και όχι πολίτες. Οι πολίτες έχουν ενεργή δράση και συμμετοχή και έλεγχο της πόλης που ζούνε, και όχι απλά νιώθουν άρχοντες της πόλεως και της ζωής και της σκέψης τους αλλά και το δηλώνουν τρανά με κάθε τους ενέργεια και κάθε τους λόγο δημοσίως και χωρίς φόβο.

Εάν δε σας αρέσει κάποιο από τα παρακάτω αποσπάσματα έκφρασης, τότε θυμηθείτε ότι ανήκετε σε κάποιο άλλο τμήμα του όποιου θρησκεύματος επιλέξανε οι γενεαλογικές και κοινωνικές περιστάσεις στις οποίες εσείς απλά υπάρξατε και ποτέ δεν αναρωτηθήκατε αν πρέπει να "ανήκετε" η αν είναι "ανάγκη" να "ανήκετε".


Jewish religious movements  ,  SECTS, MINOR , Movements of Judaism

karaites pharisees sadducees samaritans herodians essenes revolutionists zealots sicarii




Islamic schools and branches


Approximate map of the distribution of the fou...
Approximate map of the distribution of the four Sunni "madhhab" schools of legal interpretation. (Photo credit: Wikipedia)



    













Jewish Sects from Jeff Childers on Vimeo.

Σχετικά Άρθρα