Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Το καλύτερο μήνυμα από όλα τα ευαγγέλια ... το έδωσε ο Πιλάτος

What is truth? Deutsch: Was ist Wahrheit? Fran...
What is truth? Deutsch: Was ist Wahrheit? Français : "Qu'est-ce que la vérité ?" Le Christ et Pilate. (Photo credit: Wikipedia)

John 18:38




37 εἶπεν οὖν αὐτῷ ὁ Πιλᾶτος· Οὐκοῦν βασιλεὺς εἶ σύ; ἀπεκρίθη ὁ Ἰησοῦς· Σὺ λέγεις ὅτι βασιλεύς εἰμι. ἐγὼ εἰς τοῦτο γεγέννημαι καὶ εἰς τοῦτο ἐλήλυθα εἰς τὸν κόσμον ἵνα μαρτυρήσω τῇ ἀληθείᾳ· πᾶς ὁ ὢν ἐκ τῆς ἀληθείας ἀκούει μου τῆς φωνῆς.



38 λέγει αὐτῷ ὁ Πιλᾶτος· Τί ἐστιν ἀλήθεια;Καὶ τοῦτο εἰπὼν πάλιν ἐξῆλθεν πρὸς τοὺς Ἰουδαίους, καὶ λέγει αὐτοῖς· Ἐγὼ οὐδεμίαν εὑρίσκω ἐν αὐτῷ αἰτίαν·


Ρωτά ο Πιλάτος : είσαι βασιλιάς; 
Ο Ιησούς αλλάζει τα λόγια του Πιλάτου : Εσυ με είπες βασιλιά ! Ήρθα για να πιστοποιήσω για την αλήθεια, και ο κάθενας που είναι από την αλήθεια ακούει τη φωνή μου.


Και ο Πιλάτος ως ελληνιστής Ιουδαίος διδαγμένος την λογική και την διαλεκτική κάνει την μέγιστη των ερωτήσεων : Τι είναι η αλήθεια; 



ἀλήθεια = α-λήθη




Χωρίς να ξεχνάς, και για να μη ξεχνάς σημαίνει ότι θυμάσαι γεγονότα του παρελθόντος που έγιναν και άφησαν σημάδια μνήμης στον άνθρωπο. Έτσι δεν υπάρχει αλήθεια για το μέλλον, αφού νοηματικά η αλήθεια έχει να κάνει με τις εμπειρίες του ανθρώπου.


Δηλαδή ομιλώντας με την ελληνική ετυμολογία των λέξεων, στο εδάφιο αυτό του ευαγγελίου , διαβάζουμε ότι ο καθένας που έχει εμεπιρίες και τις θυμάται ακούει τη φωνή του Ιησού. Τι νοημα είναι αυτό που μπορεί κάποιος να καταλάβει; Ο μόνος τρόπος για να καταλάβει κανείς τα ελληνόφωνα χριστιανικά κείμενα , θα πρέπει να ξεχάσει την Ελληνική γλώσσα και να εισάγει μεσανατολίτικες μεταφυσικές θεωρίες ως νοήματα σε λεξεις ελληνικές. Οι χριστιανοί στην Ελλάδα είναι ελληνόφωνοι αλλά δεν ομιλούν Ελληνικά, δε καταλαβαίνουν Ελληνικά και δε θέλουν να μάθουν Ελληνικά. 


Μιλήστε τους για της ελληνικής παράδοσης Δαίμονες και θα αρχίσουν να σταυροκοπιούνται , φανταζόμενοι νυχτερίδες με ανθρώπινα πρόσωπα (όχι ότι οι νυχτερίδες ή τα ανθρωπινα πρόσωπα έχουν κάτι εχθρικό και πονηρό). Δεν έχουν ιδέα για τις ελληνικές λέξεις. Ουτε τη λέξη πρόβλημα δε ξέρουν τι σημαίνει στα ελληνικά.

Σχετικά Άρθρα