Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα ανήκει στους Εφοπλιστές και τους Δεσποτάδες


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αλέν Λαμασούρ. Διερωτήθηκε τι έκανε η Ελλάδα τα δεκάδες δισ. ευρώ που έχει λάβει τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ως βοήθεια από τις Βρυξέλλες.


"Φυσικά, υπάρχουν πολλοί Έλληνες που υποφέρουν. Φυσικά οι θυσίες που πρέπει να κάνουν είναι επώδυνες. Ωστόσο, δεν πρέπει να αντιστρέφουμε τις ευθύνες", έγραψε ο Γάλλος πολιτικός στο άρθρο που φιλοξενήθηκε στο ευρωπαϊκό δελτίο πληροφόρησης "Agence Europe". "Δεν είναι η Ευρώπη που προκαλεί την πτώχευση της Ελλάδας, αντίθετα είναι εκείνη (η Ευρώπη) που έρχεται για να τη βοηθήσει. Από το 1980 και μετά η Ελλάδα έχει λάβει δεκάδες δισ. ευρώ σε κοινοτική βοήθεια. Τι έχει κάνει με αυτά;" διερωτήθηκε.
"Γιατί οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους από τους άλλους Ευρωπαίους; Το ελληνικό σύνταγμα απαλλάσσει από τη φορολογία τους πιο πλούσιους, τους εφοπλιστές. Πρόσφατα αποφασίστηκε φόρος επί της ακίνητης περιουσίας, αλλά η ορθόδοξη εκκλησία, που κατέχει τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, απαλλάσσεται"


Ελευθεροτυπία

Σχετικά Άρθρα