Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Σλάβοι είναι οι Σκοπιανοί, παραδέχεται ο Νίμιτς


Σλάβοι είναι οι Σκοπιανοί, παραδέχεται ο Νίμιτς


Στην παραδοχή ότι οι κάτοικοι της πΓΔΜ είναι Σλάβοι και ότι η ηγεσία των Σκοπίων έκανε λάθος να οικειοποιηθεί αρχαία μακεδονικά σύμβολα προχώρησε για πρώτη φορά ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.
Ο Αμερικανός διπλωμάτης, σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Παμμακεδονικής στο γραφείο του στο Μανχάταν, αναγνώρισε ότι οι Σκοπιανοί είναι σλαβικής καταγωγής και ότι «έκαναν τεράστιο λάθος στην προσπάθειά τους για αρχαιοποίηση της κοινωνίας τους και τη χρησιμοποίηση των αρχαίων ελληνικών μακεδονικών συμβόλων». Μέρος της συνομιλίας τους με τον κ. Νίμιτς δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής, Αντώνης Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή στο «Σταθάκειο» η Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ενώ παρόμοιες περιεχομένου δηλώσεις του φιλοξενήθηκαν και στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας».
Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής σε τηλεφωνική επικοινωνία με την «Ε» επιβεβαίωσε τα λεχθέντα του Μάθιου Νίμιτς, τόσο περί Σλάβων όσο και αυτά που αποκάλυψε στην εκδήλωση στην Αστόρια για το τι διημείφθη όταν ανεφέρθηκαν στο θέμα της μακεδονικής ταυτότητας. Το προεδρείο της Παμμακεδονικής, αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία για το ζήτημα της μακεδονικής ταυτότητας, τόνισε στον Μάθιου Νίμιτς ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται το επίθετο «μακεδονικός» για τον στρατό τους, τη γλώσσα τους και τον λαό τους.
Η απάντηση που έλαβαν, σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, ήταν ότι ίσως μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιείται ο όρος «ο λαός της τάδε Δημοκρατίας», ο «στρατός της τάδε Δημοκρατίας» και «η γλώσσα της τάδε Δημοκρατίας» και όχι ο επιθετικός προσδιορισμός «Μακεδονικός».

NEW YORK - The UN mediator on the name issue of the FYROM, Matthew Nimetz, in his meeting on Friday in New York with a delegation of the Pan-Macedonian Association, acknowledged that FYROM’s majority are Slavs and that they “made a huge mistake in their attempt to antiquate their society as well as by their use of ancient Greek Macedonian symbols” said to the Newspaper of Greek Diaspora “National Herald“, the organization’s chairman, Dr Antonis Papadopoulos.

“Moreover, when I mentioned to Mr Nimetz, the issue of the Macedonian identity and that the adjective “Macedonian” should not be used for their army, their language and their people, Mr Nimetz told me, that indeed, it may be a good idea to sue the term ‘people of such and such Republic’, Army of the Republic of such and such’ and ‘the language of the Republic such and such’, not the adjective “Macedonian”, etc.”, he added.

Σχετικά Άρθρα