Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Όταν οι θρησκευτικές αξίες καταργούν τις κοινωνικές βασικές αρχές

Στη Μεγάλη Βρεταννία, θρησκευτικές ομάδες έχουν δικά τους δικαστήρια, αρχές και περιοχές, όπου αν και φαίνεται ελεύθερη η διαβίωση προς τον καθένα, η πραγματικότητα μας διδάσκει ότι η κυβέρνηση της Μ. Βρεταννίας αναγνωρίζει τις ῾ιδιαιτερότητες῾ της ζωής μέσα στις θρησκευτικές ομάδες και τις περιοχές που ζούνε. Το αποτέλεσμα είναι ότι η βία κατά της προσωπικότητας των ατόμων της θρησκευτικής κοινότητας, απλά αγνοείται από την αστυνομία με διαταγή να μην επεμβαίνουν, μέχρι φυσικά που τους καλεί το καθήκον να βρούνε αγνοούμενους και πτώματα.

Όλα αυτά καλύπτονται από το μαύρο πέπλο της ῾πολιτικής ορθολογίας῾ (ακόμα ένας δογματισμός που επιβάλλει την πολυπολιτισμική συνύπαρξη, αλλά αγνοεί τα βασικά δικαιώματα στη ζωή ακόμα και εκείνων των κατοίκων των θρησκευτικών ομάδων και περιοχών).

Όταν η θρησκεία γίνεται νόμος και ο νόμος θρησκεία, που απλά πλέον κανείς δεν επιτρέπεται να παρανομεί εναντίων των θρησκευτικών φαντασιώσεων, αλλά κάλιστα μπορεί να θανατώνει την κόρη ή τη γυναίκα του με θρησκευτικά κριτήρια, και να παραμένει ατιμώρητος από τη πολιτεία, τότε και αυτός ο πολιτικός ορθολογισμός είναι μια επικίνδυνη θρησκεία για το πολίτευμα των ανθρώπων.

Και εδώ είναι το παράδειγμα των ημερών μας σε πρωτοκλασσάτη χώρα του δυτικού πολιτισμού:

Σχετικά Άρθρα