Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

TA NEA: Το '70 η παιδοφιλία δεν ήταν ανάθεμα, λέει ο Πάπας Βενέδικτος !!!

the page contains text of Mark 2:18-26; in Mar...Image via WikipediaΤο '70 η παιδοφιλία δεν ήταν ανάθεμα, λέει ο Πάπας Βενέδικτος

Σε παρενθέσεις έχω τα δικά μου σχόλια.

(με άλλα λόγια: δουλειά δεν είχε ο διάβολος τα παιδιά του ...)

Στα ΝΕΑ βρήκα το παρόν άρθρο:

Να βρούμε το λάθος στο μήνυμά μας, που επέτρεψε την εξάπλωση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς, ζήτησε τη Δευτέρα ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’. (τα μηνύματα αναζητούν που λέει ο καθένας τους όχι τις ανωμαλίες της ψευδοθεολογίας τους)

Ενώ αποδέχθηκε την ευθύνη για το σκάνδαλο, ο Πάπας Βενέδικτος είπε ότι τα περιστατικά κακοποίησης πρέπει να ειδωθούν μέσα στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο της εποχής της δεκαετίας του '70, όταν δηλαδή η παιδοφιλία δεν θεωρείτο το απόλυτο κακό, όπως σήμερα.(Εμπρός της γης οι κολασμένοι ... )

Τα σχόλια αυτά έγιναν προς τους καρδιναλίους του Βατικανού και τους αρχεπισκόπους που συγκεντρώθηκαν για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη ομιλία του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. (Διοικητικό συμβούλιο ...)

Αφού τόνισε ότι οι περισσότεροι ιερείς προσφέρουν καλό και τίμιο έργο, συμπλήρωσε ότι οι αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το 2010 πήραν «ασύλληπτες διαστάσεις» και ανάγκασαν την Εκκλησία να υποστεί εξευτελισμό. (Σε λίγα χρόνια θα μάθουμε και άλλες αναμάρτητες πράξεις που κακώς οι νοήμονες τους κατηγορούν για εγκληματικές πρακτικές και θεωρήσεις)

«Πρέπει να αναρωτηθούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να διορθώσουμε όσο μπορούμε τη ζημιά που έγινε, να διορθώσουμε όσο είναι δυνατόν τις αδικίες που συνέβησαν» είπε ο Πάπας Βενέδικτος.
«Πρέπει να αναρωτηθούμε τι πήγε λάθος στο μήνυμά μας, σε ολόκληρο τον τρόπο με τον οποίο εναρμονιζόμαστε με την χριστιανική ζωή, που επέτρεψε να συμβεί ένα τέτοιο πράγμα» είπε. (Εδώ μιλάνε για τη ζημιά στη persona της εκκλησίας, όχι για τη ζημιά στα θύματα. Οι αδικίες είναι οι κατηγορίες κατά των ιερέων που κατηγορούνται για πράξεις που οι ίδιοι ουδέποτε ένοιωσαν ενοχή, βλέπε στο λεξικό: ψυχοπάθεια)

Πριν από λίγο καιρό είχε αναγνωρίσει ότι το σκάνδαλο ήταν αποτέλεσμα της αμαρτίας στο εσωτερικό της Εκκλησίας και ότι η Εκκλησία πρέπει να βρει έναν τρόπο να μετανοήσει και να αποζημιώσει τα θύματα. (δηλαδή τους ιερείς που χάνουν τη θέση τους;)

Ωστόσο, τα σχόλια της Δευτέρας υποδεικνύουν ότι ενδεχομένως υπάρχει κάποιο εγγενές πρόβλημα στον τρόπο, με τον οποίο κατανοήθηκε ο χριστιανισμός και το μήνυμά του στον σύγχρονο κόσμο και επέτρεψε στην εξάπλωση της κακοποίησης. (εδώ χριστιανισμός εννοείται η πίστη σύνταξης προς το Ρωμαίο αυτοκράτορα ή Ποντίφηκα).

Το σκάνδαλο σεξουαλικών κακοποιήσεων ξέσπασε πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 2002. Το 2010 αποκαλύφθηκαν χιλιάδες περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης αγοριών από καθολικούς ιερείς σε όλο τον κόσμο, ενώ οι αρχιεπίσκοποι κάλυπταν παιδόφιλους και οι αξιωματούχοι του Βατικανού έκαναν τα στραβά μάτια για δεκαετίες.(βλέπε: κατά Μάρκο περιγραφή στο κήπο στη Γεσθημανή όπου βρίσκονταν ο ίδιος γυμνός μέσα σε ένα σεντονάκι δίπλα στο Ιησού. Οι σπουδαγμένοι ιερείς από εκεί πέρνουν παράδειγμα, δεν είναι θέμα τάξης η παρεξήγηση της γραφής ή της ερμηνείας της).

Το Βατικανό τώρα αντιμετωπίζει τέτοιες περιπτώσεις με αποσχηματισμό ιερεών με συνοπτικές διαδικασίες. Ωστόσο, οι δικηγόροι θυμάτων ζητούν από το Βατικανό να καταγγέλλει σεξουαλικά εγκλήματα στην αστυνομία και και να παρέχει πληροφορίες για γνωστούς παιδόφιλους.(κουκουλώματα κάτω από λεπτά σεντονάκια).

«Γνωρίζουμε την ιδιαίτερη βαρύτητα αυτής της αμαρτίας που διέπραξαν ιερείς και τη δική μας ευθύνη» είπε ο Βενέδικτος. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι τα εγκλήματα των ιερέων πρέπει να ειδωθούν με τα τότε δεδομένα, όταν η παιδική πορνογραφία, η χρήση ναρκωτικών και το τράφικινγκ θεωρούνταν ως έναν βαθμό φυσιολογικά, παρόλο που μια ολόκληρη γενιά παιδιών υπέστη ζημιά.(χίππι χριστιανισμός; Τώρα μας το λέτε και σας παρεξήγησα; Δηλαδή και οι ρωμαίοι οργίλοι είναι το ίδιο κράμμα με το σύγχρονο χριστιανισμό; Τότε να γίνω και εγώ χριστιανός αμέσως. Που είπατε είναι το κοντινότερο χριστιανικό πάρτυ;)
Enhanced by Zemanta

Σχετικά Άρθρα