Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

InfoWar / Ὀσο εσύ κοιμάσαι ...

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Μαζεύοντας πόντους στη κάρτα του Παραδείσου

Βλέποντας το κινούμενο σχέδιο που "εκπαιδεύει" τους πιστούς Μουσουλμάνους πώς να μαζεύουν πόντους στη κερδοκάρτα του παραδείσου τους, μου θύμισε τις κάρτες εμπορικών καταστημάτων.

Παρακολουθήστε τι ονειρεύονται για τον παράδεισο τους:
Κοιτάξτε όμως και τι λένε οι γυναίκες που μπορούν και εκφράζονται ελεύθερα από τη σαρία:

Η εμπορευματοποίηση της πίστης και των καθημερινών πράξεων των πιστών, έχει φτάσει και στη πώληση των τίτλων συγχώρεσης αμαρτιών από τους χριστιανούς, προς οικονομικό αντάλλαγμα.

Όχι μόνο το πατριαρχείο του πάπα της Ρώμης είχε και έχει τοιαύτη πρακτική, αλλά και το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης είχε υποπέσει σε ανάλογες πρακτικές για πολλούς αιώνες.
Οφίκια (για να καταλάβετε από το αγγλικό office) δίνονταν και δίνονται είτε σε οικονομικούς συνδρομητές του πατριαρχείου ως αντάλλαγμα, είτε σε ήδη κοινώς αναγνωρισμένα πρόσωπα της κοινωνίας, ώστε να "κλέψουν" κάτι από τη δόξα και την φήμη των αναγνωρισμένων.


Οι βουδιστές και οι ταοϊστές πρέπει να "καθαρίζονται" από τις "αμαρτίες" τους, με το να προσφέρουν δώρα και φαγητό στους "ιερούς τόπους", αγνοώντας τα θύματα των άδικων πράξεών τους.

Οι Εβραίοι και οι μουσουλμάνοι (σαν ξαδέρφια που είναι μέσω του Αβραάμ), θυσιάζουν ζώα αφού πρώτα "μεταφέρουν" με λόγια και εξορκισμούς τις προσωπικές τους αδικίες "πάνω" στη ψυχή του ζώου. Με τη δική μου κατανόηση, προσφέρουν "βρώμικες ψυχές" στο θεό τους και περιμένουν να εξαγνιστούν και οι ίδιοι. Μάλλον ότι δίνεις στη κοινωνία, ανάλογο και πρέπει να περιμένεις να λάβεις.
Ευτυχώς όχι όλοι οι άνθρωποι που ζούνε σε "θεοκρατικές" (ανθρώπινες κοινωνιοπαθείς ομάδες) βλέπουν και ότι μπορούν να μη τα λάβουν σοβαρά όλα όσα τους επιβάλλονται να κάνουν.

Σχετικά Άρθρα